İki işçi göçük altında hayatını kaybetti: İSKİ ‘Bizim ilgimiz yok’ dedi, müteahhit yakalandı

Tuzla'da bir binanın alt yapı çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte iki işçi hayatını kaybetti. Ekiplerin yaklaşık iki saat süren çalışmasının ardından iki işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Gündem 12 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Tuzla’da bir şantiyede göçük meydana geldi. Göçük altında kalan iki işçiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı. Tuzla Tepeören’de bir şantiyede göçük meydana geldi. İki işçi göçük altında kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çalışmaların ardından göçük altında kalan 46 yaşındaki Cengiz Öcalan ve yaşıtı Salih İğne’nin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Göçük altında kalarak hayatını kaybeden işçilerin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul’un Tuzla ilçesinde bir şantiye alanında meydana gelen göçükte iki işçinin hayatını kaybetmesi ile ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada “Tuzla’da bir şantiye alanında yaşanan iş kazası nedeniyle iki işçimizin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bakanlığımız tarafından olayla ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Konuyu yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” dendi.

İSKİ açıklama yaptı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından olayla ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada “11 Ağustos 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak’ta meydana gelen göçük olayının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile ilişkili olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Olayla ilgili olarak bazı kaynaklarda İSKİ’ye bağlı taşeron firmanın çalışanlarının göçük altında kaldığı belirtilmiştir. Bahse konu olan göçük bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana gelmiş olup İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür. Göçük sonucunda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz” dendi.

Dört kişi gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Tuzla’da villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı esnada iki işçinin göçük altında kalarak hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yapıldı: “Yapılan incelemelerde villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ila 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır.”

Açıklamada kazada E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri ile S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörlerin gözaltına alındığı, müteahhit M.Z.V.’nin Muğla’da yakalandığı bildirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık ifadeleri sona erdi. Savcı, M.Z.V’yi tutuklanması, diğer şüphelileri de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Yine bir inşaat yine bir çocuk işçi ölümüYine bir inşaat yine bir çocuk işçi ölümü

Elektrik akımına kapılan işçi alevler içinde yaşamını yitirdiElektrik akımına kapılan işçi alevler içinde yaşamını yitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.