Sarmısaklı plajındaki 75 işletmenin 49’u kaçak

Ayvalık’ın Sarımsaklı kumsalında yapılan denetimlerde 75 işletmeden 49'unun kaçak olduğu belirlendi. Balıkesir Valiliği bu işletmelere yasal işlem başlatacağını duyurdu.

Gündem 15 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Sarımsaklı sahilindeki yapıların yüzde 65'inin kaçak olduğu ortaya çıktı

Balıkesir’in sakinliği ve doğal güzelliğiyle bilinen Ayvalık ilçesinin Sarımsaklı kumsalındaki 75 işletmeden 49’unun kaçak olduğu tespit edildi. Balıkesir Valiliği bu işletmelere yasal işlem başlatacağını açıkladı. Kurban Bayramı tatili öncesinde özel işletmelerin kıyıları şemsiye ve şezlonglarla doldurması ve tatilcilerin denize ücretsiz erişimini kısıtlaması tepkilere yol açtı.

Özgür Duygu Durgun’un Gazete Duvar’da yer alan haberine göre geçen yıl AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 115 bin metrekarelik Sarımsaklı sahil düzenlemesi Ayvalıklıların ve çevrecilerin tepkisine rağmen devam etti. Proje sonunda sahil büyük ölçüde betonlaşırken özel işletmelere ve otopark alanlarına daha fazla yer verildi.

Sahil kasabaları sizi çağırıyorSahil kasabaları sizi çağırıyor

Yerel seçimlerin ardından CHP’ye geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kıyı ihlallerinin kısa sürede ele alınacağını ve ilçe belediye başkanlarıyla toplantının ardından açıklama yapacağını belirtti.

Kıyı Kanunu’nun şimdiye dek neden işletmelere neden uygulanmadığı ve kaçak işletmelere yönelik yaptırımlara dair soruları yanıtsız bırakan Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu söz konusu açıklamanın Kurban Bayramı tatilinden sonra yapılacağını ekledi.

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı (KIYIDA) kıyı ihlallerinin yalnızca Ayvalık’la sınırlı kalmadığını ve Türkiye genelinde yaygınlaştığını vurguladı. KIYIDA, Anayasa ve Kıyı Kanunu’na göre kıyıların kamu yararına kullanılması gerektiğini hatırlatarak, mevcut yasaların uygulanmasının yeterli olacağını belirtti. Ayrıca otel işletmelerinin kıyı işgalleri konusunda en büyük sorunu oluşturduğunu ve halkın erişimini engellediğini ekledi.

Plaja girmek de artık dövizle: Bodrum'da 225 euro istenen plaj varPlaja girmek de artık dövizle: Bodrum’da 225 euro istenen plaj var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.