Seçil Erzan davasında yeni rapor: İntihar etmeyi veya yurt dışına kaçmayı düşünmüş

Seçilbank vurgunu dosyasına yeni bilirkişi raporu eklendi. Seçil Erzan'ın internette "Fare zehri insanı kaç saatte öldürür" diye arama yaptığı tespit edildi. Erzan yurt dışına kaçmak veya intihar etmek seçenekleri arasında gitmiş gelmiş.

Gündem 27 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
  • 10Haber news

Ne zamandır gözden uzak kalan Seçil Erzan davasında yeni gelişmeler var: İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına giren bir raporda şifresi çözülüp kurtarılmış cep telefonundaki kayıtlar ve sanıklar Seçil Erzan, Ali ve Atilla Yörük’ün mesajlaşma kayıtları aktarılıyor. Bu arada Erzan’ın yakalanmadan kısa süre önce ülkeden kaçmakla intihar etmek arasında gidip geldiği, internette bu iki doğrultuda aramalar yaptığı tespit edildi.

Raporda sanık Erzan’ın 15 Mart ve 7 Nisan 2023 tarihleri arasındaki internet aramalarında “Hangi ilaç öldürür?”, “Türkiye’ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023”, “İsviçre suçlu iadesi”, “Suçlu iade etmeyen ülkeler”, “İntihar çeşitleri”, “Fare zehri insanı kaç saatte öldürür?”, “Nasıl intihar edilir?”, “Kendini asma”, “Fare zehri insana zarar verir mi?” ve “Bilekleri kesmek” ifadeleriyle aramalar yaptığının tespit edildiği belirtildi.

Erzan’ın telefonundaki pek çok fotoğrafın silindiği tespit edilmiş. Elde edilebilen fotoğraflarda ise sanığın kişisel ajandasındaki bazı müştekiler ile “hoca” ve “F.T.” isminin yazılı olduğu kişilere yaptığı ödeme kayıtları ve senetler var. 7 Nisan 2023’te müşteki Volkan Bahçekapılı ile sanık Erzan arasında yapılan konuşmaların devamında Bahçekapılı’nın Erzan’a “Ya sen ne kadar yalancı bir kadınmışsın. Şimdi hocayı arıyorum” dediği de belirtiliyor.

9 Nisan’dan önceki kayıtlar silinmiş

Raporda Ali Yörük ve Atilla Yörük’ün 9 Nisan 2023’ten itibaren telefonlarını kullanmaya başladığının belirlendiği, sanıkların telefon değiştirme ya da sıfırlama işlemlerini anlaşıp birlikte yapmış olabileceklerinin tespit edildiği değerlendirildi.

Sanıkların telefonlarında 9 Nisan 2023’ten öncesine ait çok az veri olduğu bildirilen raporda Atilla Yörük’ün üç kişiye “Telefonu değiştirdim” mesajı gönderdiğine işaret edildi.
Raporda Ali ve Atilla Yörük’ün olayla ilgili soruşturmanın başladığı tarihlerde yazılan haberlerin sayfalarını birbirlerine yolladığının görüldüğü kaydedildi.

Sanık Ali Yörük’ün rehberinde kayıtlı olmayan yabancı bir hat numarasıyla aralarında geçen konuşmada, söz konusu numaranın Yörük’e “Sizi o zaman uyardım. Devam ettiyseniz takibi vardır, yanarsınız” şeklinde mesaj gönderdiği de raporda yer aldı.

Seçil Erzan davasında kameralarla ilgili rapor dosyaya girdi: Bankada silinen kayıt bulunamadıSeçil Erzan davasında kameralarla ilgili rapor dosyaya girdi: Bankada silinen kayıt bulunamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.