Seçil Erzan’ın kritik dört günü

Vurgun tutuklusu Seçil Erzan'la ilgili en kritik gelişmeler şu dört günde yaşandı: 7 Nisan'da Denizbank, Bülent Çeviker ve Atilla Baltaş Seçil Erzan için suç duyurusu yaptı. Erzan 8-10 Nisan'da banka yöneticileriyle görüştü. 11 Nisanda tutuklandı.

Gündem 28 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Seçil Erzan’ın saadet zinciri ne zaman koptu? Hepimiz, Erzan hakkındaki ilk şikayetin yapıldığı 7 Nisan 2023 günü bir nihai kopuş yaşandığını ve olayların geri dönülemez hale geldiğini biliyoruz ama aslında zincir belli ki çok daha önceden kopmuştu.

Pek çok isim, bazıları aylardır, bazıları haftalardır Seçil Erzan’ın kendilerine vaat ettiği paraları alamıyordu. Başlangıçta kimse savcılığa veya Denizbank’a gitmeye teşebbüs etmedi, ‘sorun’ları kendi başlarına çözmeyi denedi.

Ama Seçil Erzan 5 Nisan günü ‘izne çıktığını’ söyleyerek ortadan kayboldu. İşte nihai kopuş bundan sonra başladı ve olaylar ardı ardına büyük bir hız kazanarak gelişti.

10Haber, dava dosyasındaki ifadele ve raporlara bakarak bu kritik günlerin kronolojisini çıkardı.

7 Nisan  Cuma

Birçok iddianın da dile getirildiği olayla ilgili ilk olarak mağdur Bülent Çeviker ve Atilla Baltaş harekete geçerek 7 Nisan’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bülent Çeviker aynı gün şikayetini bankaya da iletti.

Bu şikayetlerden sonra Denizbank da Seçil Erzan hakkında suç duyurusu yaptı. Denizbank suç duyurusunda Seçil Erzan’a ulaşılamadığını vurguladı, zimmetine para geçirmesine ilişkin güçlü şüphelerden dolayı yakalanmasını talep etti.

Aynı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Seçil Erzan hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.  Denizbank müfettişleri de Levent şubesine gelerek incelemeye başladı.

Seçil Erzan ise o saatlerde Çorlu’daki evde ve başkasının adına kayıtlı numarayla Arda Turan ile de telefon irtibatı halindeydi.

Daha sonra dosyaya müşteki sıfatıyla girecek olan mağdurlardan İbrahim Kocabaldır bir dedektif gibi çalışıp Çorlu’daki evi buldu, Seçil Erzan’ın yanına gitti. Secil Erzan da boş bir kağıda İbrahim Kocabaldır’dan ne kadar para aldığını yazıp imzaladı.

Aynı günün akşamı Erzan ile Arda Turan oldukça uzun bir telefon konuşması yaptı. Arda Turan bu konuşmaya hazırlıklı gelmişti, telefonunu hoparlöre aldı ve konuşma boyunca bir video kaydı yapıldı. Bu kayıt şimdi savcılıkta. Yani aylardır parasını almaya çalışan Arda Turan artık bu kişisel çabalardan ümidini kesmişti ve Seçil Erzan ile Denizbank’a karşı delil toplamaya çalışıyordu. Dün bu konuşmanın tam metnini yayınladık.

8 Nisan Cumartesi

Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu Hakan Ateş’le görüşmek için Denizbank Genel  Müdürlük binasına geldi. Denizbank avukatlarının daha sonra yazdığı bir rapora göre bu görüşmede Fatih Terim ve futbolcular, Seçil Erzan’a kaptırdıkları paralarını bankanın ödemesini istedi ama banka genel müdürü Hakan Ateş bu talebi reddetti. Bu konudaki haberimiz de burada.

Denizbank Teftiş Kurulu’nun hazırladığı bir bilgi notuna göre Arda Turan öğleden sonra saat 13.00’da  Denizbank Teftiş Kurulu Grup Müdürü Cenk İzgi’yi aradı. Turan bu telefon görüşmesinde vereceği telefon numaradan Avrupa-1 Bölge Müdürü Sermin Tekin’in araması halinde Erzan’ın onunla görüşeceğini söyledi. Turan “Çorlu Abla” diye kayıtlı numarayı banka yetkilisiyle paylaştı. Banka, kendi şube müdürünün nerede olduğunu bilmiyordu ama Arda Turan biliyordu ve hangi numarayı kullandığından da haberdardı. Hatta belki Erzan’ı bankayla iletişime geçmeye ikna eden bile oydu.

Sermin Tekin ve Seçil Erzan arasındaki görüşmeden sonra Sermin Tekin aynı gün Seçil Erzan’ın Çorlu’da kaldığı eve gitti. Görüştüler ve ertesi gün (9 Nisan) banka genel müdürlüğüne gitmek  için anlaştılar. Seçil Erzan ifadesinde Sermin Tekin’in yanında güvenlik ekibiyle geldiğini söylemişti. Sermin Tekin daha sonra evden ayrıldı.

9 Nisan Pazar

Seçil Erzan 9 Nisan’da bankanın korumalarının da olduğu iki araçla genel müdürlük binasına doğru Çorlu’dan yola çıktı. Sabah 9.36 banka binasına girdi. Erzan genel müdürlükte 18. katta bulunan toplantı odasına çıkarıldı. Bu Denizbank Teftiş Kurulu raporunda tablo halinde şöyle anlatıldı:

Saat 13.36’da Seçil Erzan Sermin Tekin’le birlikte Göktürk’teki evine giderek not kağıtlarını alıp tekrar banka genel müdürlüğü binasına geldi. Toplantıya 18.57’de Denizbank Genel Müdür Hakan Ateş de katıldı. Toplantı 21.32’de bitti. Seçil Erzan Çorlu’daki eve geri döndü.

10 Nisan Pazartesi

Seçil Erzan yine 10.54’te Denizbank Genel Müdürlüğüne geldi. Seçil Erzan banka yöneticileriyle 19.12’ye kadar toplantı yaptı.

Seçil Erzan daha sonra yine Çorlu’daki eve döndü.

10 Nisan günü başka bir gelişme daha yaşandı. 7 Nisan’da hakkında suç duyurusunda bulunulan ve soruşturma açılan Seçil Erzan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı verdi ve Seçil Erzan saat aynı gün 23.25’te gözaltına alınarak İstanbul Mali Şube’ye getirildi.

11 Nisan Salı

Seçil Erzan Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi, tutuklandı. İlk müşteki ifadesini de ilk suç duyurusunu yapanlardan Bülent Çeviker verdi.  Bülent Çeviker bankadan da, Seçil Erzan’dan da şikayetçi olduğunu söyledi.

İlk haber 12 Nisan’da yapıldı

Olayla ilgili ilk haber Habertürk’te işadamı Atilla Baltaş’ın yaptığı suç duyurusu üzerinden yapıldı. Bankanın ve Seçil Erzan’ın ismi açık olarak verilmedi. 21 Nisan’da ise Seçil Erzan’ın tutuklandığı ve mağdurların adı yazılarak 21 Nisan’da ajanslar tarafından geçildi.

Davada ismi geçenler sırayla gelip şikayetçi oldular ve ifade verdiler:

Bülent Çeviker: 7 Nisan
Arda Turan: 14 Nisan
Selçuk İnan: 19 Nisan
Emre Çolak: 19 Nisan
Emrah Çolak: 19 Nisan
Musa Mert Çetin: 19 Nisan
Emre Belözoğlu: 25 Nisan
Volkan Bahçekapılı: 25 Nisan
Buse Terim: 27 Nisan
Terim Arıcan: 27 Nisan
Muslera : 3 Mayıs
İbrahim Kocabaldır: 5 Mayıs
Ömer Kahraman: 8 Mayıs
Evrim Pınar Güzel: 16 Mayıs
Burhan Taşpolat: 16 Mayıs
Fatih Terim: 2 Haziran
Nuray Şengüller: 26 Haziran

Seçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesindeSeçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesinde

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.