Fatih Terim, futbolcularla Denizbank’a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş’ten paralarının geri ödenmesini istemiş

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in avukatları savcılığa "Fatih Terim ve bazı şikayetçilerin Ateş'ten tefecilik faaliyetine ilişkin bedellerin ödenmesinin mümkün olup olmayacağını sorduğu"nu beyan etti. Bu beyan dava dosyasına da girdi.

Gündem 25 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Seçil Erzan’ın yüksek kar vaadiyle Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi futbolcuların da aralarında olduğu kişileri dolandırdığı iddiasıyla açılan davada kimin ne kadar para verdiği ve ne kadar alacağı olduğu konusunda kafa karışıklığı sürüyor. Fatih Terim 2 Haziran’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede “Dosyadaki fon ile uzaktan yakından alakam yok. Bu fon için kimse benden para istemedi” demiş, ancak 10Haber Seçil Erzan’ın Çorlu’daki evinde gele geçirilen bir alacak verecek tablosunda Fatih Terim’in fona 700 bin dolar verdiğini, 800 bin dolar da faiz getirisi aldığının yazılı olduğunu ortaya koymuştu. Seçil Erzan da ifadesinde tabloyu kendi notlarından yola çıkarak bankanın hazırladığını söylemişti.

Seçil Erzan vurgununda Fatih Terim'in adı ilk kez bu belgedeSeçil Erzan vurgununda Fatih Terim’in adı ilk kez bu belgede

Hakan Ateş’in avukatları: Tefecilik bedelinin ödenip ödemeyeceğini sordular

Dava dosyasında Fatih Terim’in adının geçtiği bir başka ifade daha ortaya çıktı.  Dolandırıldığını iddia eden futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Musa Mert Çetin paralel banka vurgunuyla ilgili Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydoğdu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrasında Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu avukatları aracılığıyla yaptıkları savunmada Fatih Terim’in de bu fona para verdiğini söyledi.

Seçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesindeSeçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesinde

Hakan Ateş’in avukatları 4 Mayıs’ta savcılığa şu beyanda bulundu:

“Fatih Terim ve şikayette bulunanlardan bazıları (Selçuk İnan dahil) bankaya gelerek müvekkilim Hakan Ateş’i ziyaret ederek yardım istemişlerdir. Müvekkilimin olayı ihbar sonrası öğrenmiş olduğu, vaka hakkında Fatih Terim ve şikayetçilerin bazılarının Denizbank’ın savcılık şikayeti sonrası bankaya gelerek müvekkilim Hakan Ateş’ten tefecilik faaliyetine ilişkin bedellerin ödenmesinin mümkün olup olmayacağını sorduğu, Müvekkil Hakan Ateş’in işlemlerin bankacılık dışında işlemler olması sebebiyle taleplerinin karşılanamayacağı cevabından sonra bankadan kayıplarını tahsil edebilme sevdası ile iftirada bulunduğu anlaşılmaktadır.”

Rüya bankadan ayrıldı

Öte yandan Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun 8 Nisan’da Denizbank’ın genel müdürlük binasına gittiği öğrenildi. Ancak Fatih Terim dava dosyasında müşteki olarak yer almadı. Olayın ortaya çıkmasından iki ay sonra ifade veren Fatih Terim Rüya isimli banka çalışanından şikayetçi olduğunu belirterek “Erzan olayını duyunca paramı eşimin hesabına aktardım. 6 Nisan’da hesabımda ne olup bittiğini öğrenmek için Denizbank çalışanı Rüya Hanım’la yazıştım. O da bana bilgileri atacağına ilişkin mesaj gönderdi. Gönderdiği Excel tablosunda 3 kalem gözükmekteydi. Birincisinde 219.300 USD, 47.400 TL (TL Mevduat) ve saklama O/N 3 Milyon USD şeklinde bilgiler yer alıyordu. Bana mesaj yoluyla gönderilen ve yukarıda bahsettiğim kalemlerden 219.300 USD, 47.400 TL (TL Mevduat) paramın eşimin hesabına geldiğini tespit ettim, fakat 3.000.000 USD hala gönderilmedi. Öncelikle 3.000.000 USD paramı halen bana vermedikleri için Denizbank’ta çalışan Rüya Hanım’dan şikayetçiyim” dedi.

Seçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktıSeçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktı

Rüya adlı kişi Fatih Terim’e gönderdiği excell tablosunda Fatih Terim’in 3 milyon dolar alacağı olduğunu söylediği para saklama fonu ibaresinin karşısında gösteriliyordu. Denizbank yetkilileri Fatih Terim’in bankada böyle bir parası olmadığını, Rüya adlı banka çalışanının bunu Erzan’ın yönlendirmesiyle yazmış olabileceğini söyledi. 10Haber’in ulaştığı bilgiye göre Rüya isimli çalışan bu olaylardan sonra bankadan kendi isteğiyle istifa edip başka bir kurumda çalışmaya başladı.

Fatih Terim'in en yakınında, 'Terim Fonu' dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur ErkasapFatih Terim’in en yakınında, ‘Terim Fonu’ dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur Erkasap

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.