Seçilbank’ta PIN kodu bilmecesi: 3 hakkınız kaldı

Seçil Erzan'ın kırık telefonunu ve SIM kartını incelemek isteyen bilirkişi Erzan'ın verdiği PIN kodunun yanlış olması nedeniyle SIM kartı inceleyemedi.

Gündem 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Seçilbank vurgununda Seçil Erzan’dan ele geçirilen kırılmış telefondan geri getirilen ve dava dosyasına giren Whatsapp yazışmaları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bilirkişinin raporunda önemli bir ayrıntı ise dikkat çekti. Bilirkişi Seçil Erzan’ın kırık telefonu ve içindeki SIM kartı incelemek için savcılıktan teslim aldı. Seçil Erzan’ın verdiği şifre ile Apple marka telefonu açıldı. Ancak SIM kart için Seçil Erzan’ın verdiği pin kodu doğru olmadığından SIM kart bilirkişi tarafından incelenemedi. Bu durum raporda “Sanığın belirttiği 4 haneli ‘2501’ ve ‘9999’ şifreleri SIM kartta denenmiş, SIM kartın açılmadığı görülmüş PIN kodu bilinmediğinden ve adli bilişim programı UFED 4PC ile PIN kodu geçilemediğinden içeriğine ulaşılamamıştır” ifadeleriyle yer aldı.

Bilirkişinin SIM kartın şifresini çözmek için kullandığı program.

Arda’nın kardeşi

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına, Okan Turan’ın 25 ve 30 Kasım 2022 tarihlerinde sanık Seçil Erzan ile birlikte bankaya geldiği ve bankadan ayrıldığı görüntüler girdi. Bankanın 25 Kasım 2022 tarihli kamera kaydı görüntülerine göre, sanık Erzan ve Okan Turan’ın ellerinde çantalarla bankaya geldikleri görülüyor.

Okan Turan, bankadan para çektikten sonra Seçil Erzan ile birlikte bankadan ayrılıyor. Ayrıca 30 Kasım 2022 tarihli görüntüye göre, Okan Turan bankadaki evraklara imza atıyor ve para çekmesinin ardından Seçil Erzan ile dışarı çıkıyor.

Arkadaşından Seçil Erzan'a: Terim'e yaranacağım diye ne yaptığının farkında mısınArkadaşından Seçil Erzan’a: Terim’e yaranacağım diye ne yaptığının farkında mısın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.