Seçim gecesi, sarılan çifte saldırdılar

Ankara'da 25 yaşındaki bir kadın, seçim akşamı erkek arkadaşına sarılırken yanlarında aniden duran araçtan bir kişi indi. Söylenerek gelen bu kişi 'ezan okurken sarıldıkları' gerekçesiyle kadının yüzüne vurdu.

Gündem 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
25 yaşındaki M.K. yüzüne vuran zanlıdan şikayetçi oldu.

Hemen her gün Türkiye yeni bir kadına şiddet haberine uyanırken, bir kadın daha sesini duyurmaya çalışıyor. Twitter’dan kardeşinin yaşadığı saldırıyı anlatan kadın, kız kardeşi için darp raporu aldıklarını ve süreci ‘tırnaklarıyla kazıya kazıya ilerletmeye çalıştıklarını’ söyledi. Saldırıya uğrayan M.K. ise yaşadıklarını 10Haber’e anlattı.

Darp edilen 25 yaşındaki kadının anlatımına göre olay Ankara’da yaşandı. M.K., seçim gecesi saat 22.30 sıralarında erkek arkadaşı ile birlikte Altındağ’da yürüyordu ve ayrılacakları sırada sarıldılar. Ancak tam bu sırada çift, ani bir fren sesi duyarak irkildi. Araçtan söylenerek inen bir kişi çiftin yanına yürüyordu. Genç çift bu kişinin önce kendilerine yol soracağını düşündü ama araçtan inen kişinin niyeti bu değildi. “Ezan okunurken nasıl sarılırsınız” diyerek çiftin yanına giden bu erkek bir anda M.K.’nın yüzüne vurdu. O anları “Şok olmuştum, bana vurduğunu adamın yüzüne bakınca anlayabildim” sözleriyle anlatan kadının önüne erkek arkadaşı geçti ve bu sırada aracın şoför koltuğunda oturan başka bir erkeğin sesi duyuldu. Araçtaki kişi önce “Yanlış kişiye vuruyorsun” diye çiftin yanındaki saldırgana seslendi. Daha sonra ise saldırgana bıçağı almasını söyledi. Genç çift bunu duyunca hemen kaçmaya başladı ve bir sokakta saklandı.

Olayın ardından karakola gittiğini söyleyen kadın, darp raporu alıp ifade verdiğini belirtti ve halen tedirgin olduğunu anlattı. Kendisinin başına gelen bu olayın ileride bu zanlı tarafından ya da herhangi biri için daha kötü bir olaya dönüşmemesi adına ve bir kadın olarak susmamak için şikayetçi olduğunu anlatan M.K., “Hiçbir kadının susmasını istemiyorum. Ben o gün susmayı da düşündüm. Aklıma her şey geldi. ‘Boşver’ deyip daha fazla üzülmemek için eve gidip yatmayı da düşündüm. Ağlayıp ağlayıp susmayı da düşündüm. Ama susmak çözüm olmayacağından susmadım” dedi.

Hiçbir kadının en küçük olayda dahi sessiz kalmaması gerektiğini söyleyen M.K., bu olayın da geçiştirilmemesini istedi.

Saliha hemşire balkondan düşmüştü: Hastane müdürü tutuklandıSaliha hemşire balkondan düşmüştü: Hastane müdürü tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.