Sedat Peker’in evine saldırıda istenen ceza belli oldu

Sedat Peker açıklamalarını sertleştirdiğini dönemde Beykoz'daki evi silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırının faili olduğu iddia edilen Ömer Şengel için istenen ceza ise dün belli oldu.

Gündem 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker, 2 Mayıs 2021’de ilk videosunu paylaştı ve Türkiye siyasetinde derin çatlaklara yol açacak iddialarını sıralamaya başladı. Arka arkaya yayınladığı videolarda faili meçhul cinayetlerden bazı devlet görevlilerinin yasa dışı ilişkilerine kadar bir dizi iddiayı dile getiren Peker’in açıklamaları da bununla sınırlı kalmadı. Bu videolarda en fazla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin konuşan Peker, yeraltı dünyasını da hareketlendirdi.

Sedat Peker konuştukça siyaset sertleşti, bu sertleşme de Sedat Peker’e yaşadığı BAE’de konuşma yasağı olarak döndü. Bunlar yaşanırken Peker’in İstanbul’daki evine de 24 Ağustos 2022’de el konuldu. Ancak Milli Parklar ve Bahçeler’e devredilen bu ev, sadece bir ay sonra tekrar Türkiye’nin gündemine oturacaktı. Beykoz’daki ev, 4 Eylül 2022’de silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Ömer Şengel, Hatay’dan gelirken bir araç kiralayarak Peker’in evinin yolunu tutmuştu. halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; evin girişine gelen Şengel, burada görevli olarak bulunan kişilere, “Alnı dövmeli ile görüşeceğim, beni Sedat Baba gönderdi” dedi. Bu konuşmanın ardından bahçede beklemeye başlayan Şengel, evden çıkan Yılmaz Günay ile görüşerek evi terk etti. Ancak araçla 20 metre giden Ömer Şengel geri geldi ve 3 el ateş etti. Yılmaz Günay bu saldırıda yaralanırken evin çalışanlarından Yaşar Sarıhan silahına sarıldı ancak kurşunların hiçbiri Ömer Şengel’e isabet etmedi.

Ömer Şengel saldırıdan sonra Sancaktepe’de saldırı silahıyla beraber yakalandı. Soruşturmada “Kasten öldürme” ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma” suçlamasıyla yargılanan Şengel hakkında istenen ceza da dün belli oldu. Savcılık, Ömer Şengel’in 10 yıldan 18 yıla kadar hapsini istedi.

'Yalı Partisi'nin ev sahibi Hasan Dağcı konuştu: 'AKP’yle zengin olmadım, Muharrem İnce'ye oy verdim'‘Yalı Partisi’nin ev sahibi Hasan Dağcı konuştu: ‘AKP’yle zengin olmadım, Muharrem İnce’ye oy verdim’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.