Sedef Güler’i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atan Yavuz G. yakalandı

İstanbul'da 24 yaşındaki Sedef Güler'in cesedini halıya sarıp ayaklarına ağırlık bağlayarak denize atan Yavuz G. Edirne'de yakalandı. Sorguda suçunu itiraf etti.

Gündem 16 Haziran 2024

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki Mimar Sinan Sahili’nde balıkçılar denize açılacakken denizde bir kadın cesedi buldular, polise haber verdiler. Sahil güvenlik ekiplerinin kıyıya çıkardığı ceset bir kadına aitti ve üstünde kimlik yoktu. Üstelik denize batması için cesedin ayağına ağırlık bağlanmıştı. Fark edilmesin diye de halıya sarılmıştı.

Cinayet Büro önce kadının kimliğini tespit etti: Sedef Güler’di adı ve annesiyle Avcılar’da yaşıyordu. Ailesi ondan dört gündür haber alamadığı için  kayıp başvurusu yapmıştı.

Güvenlik kameraları incelemeye alındı. Polis Güler’in cesedinin sarılı olduğu halının üstünde bir yıkamacıya ait etiket gördü. Etiketteki halı yıkamacıya giden polis buradan halıların alındığı adresi tespit etti.

Adreste inceleme yapan ekipler kan lekeleri olduğunu gördü.

Daha sonra cesedin taşındığı otomobil bulundu. Olayın firarisi olarak aranan Yavuz G.’nin uyuşturucu kullanmak suçundan poliste çok sayıda kaydı olduğu ortaya çıktı, ayrıca hakkında sekiz yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı.

Edirne’de yakalanan Yavuz G. sorguda suçunu itiraf etti. “Alkol ve uyuşturucu kullandıktan sonra sabah Sedef Güler’in nefes almadığını fark ederek Güler’i halıya sarıp denize attığını” söyledi. Jandarmadaki sorgusu tamamlanan Yavuz G. adliyeye sevk edildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.