Semiha’nın katili 15 ay sonra yakalandı: ‘Birini nasıl aşağı atarsın’ araştırması yapmış

Yalova'da gezmek için gittiği kayalıklardan düşen Semiha Sözer’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 33 yaşındaki kadının aslında eşi tarafından itildiği ortaya çıktı.

Gündem 21 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Uzun süre önce Yalova’nın Altınova ilçesinde Semiha Sözer’in eşi Erdal Sözer ile gittiği kayalıklarda fotoğraf çekilirken 20 metre yükseklikten düşüp hayatını kaybetmişti. Soruşturma derinleştikçe işin aslı ortaya çıktı.

Jandarma Erdal Sözer’in çelişkili ifadeler verdiğini belirledi. Bunun üzerine özel ekip kuruldu. Olay yerinde inceleme yapıldı. Ayrıca Erdal Sözer teknik ve fiziki takibe alındı.

Yaklaşık 15 ay süren çok yönlü çalışmaların ardından alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir heyet bilirkişi olarak görevlendirildi. Hem jandarmanın özel ekibi hem de bilirkişi heyetinin çalışmaları sonucu Semiha Sözer’in gerçekte itildiği ortaya çıktı. Erdal Sözer gözaltına alındı.

Sözer’in evindeki bilgisayarda “Bir kişi nasıl itilir?’ ‘Bir kişi nasıl atılır?” şeklinde aramalar yapıldığı saptandı. İfade vermeyi reddeden Erdal Sözer tutuklandı.

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.