Sevgilisini rehin alan adamı öldüren polise beraat

Bursa'da iki yıl önce sevgilisinin başına silah dayayıp rehin alan Raşit Atilla'yı vuran komiser 12 yıl hapis cezasıyla yargılanıyordu. Komiser hakkında beraat kararı verildi.

Gündem 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Bursa’da 30 Mayıs 2022’de Raşit Atilla kız arkadaşı Beyza A.’yı rehin almıştı. 36 yaşındaki Raşit Atilla’nın uyuşturucu madde satışı ile hırsızlıktan çok sayıda suç kaydı vardı. Olayın yaşandığı gün de hakkında yakalama kararı verilmişti ve kaldığı pansiyona baskın düzenlenmişti. O da hemen yanındaki silahı sevgilisinin başına dayamıştı ve o halde sokağa çıkmıştı.

Polislerin uzaklaşmasını isteyen Raşit Atilla ikna edilemeyince polis tarafından vurulmuştu. Ağır yaralı kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi yapılan Raşit Atilla kurtarılamamıştı. Onu vuran 38 yaşındaki komiser A.B.B. hakkında da ‘Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan dava açılmıştı.

Komiser 12 yıla kadar hapisle yargılanıyordu. Olaydan bir yıl dokuz sonra karar çıktı ve rehine Beyza A.’nın şok halinde olduğunu, ‘Beni kurtarın’ diye bağırdığını ve yasalar çerçevesinde görevini yerine getirdiğini söyleyen komiserin beraatine hükmedildi.

İki günde iki kadın cinayeti, bir yaralama: Katiller reddedilince silahına sarıldıİki günde iki kadın cinayeti, bir yaralama: Katiller reddedilince silahına sarıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.