Silah kaçakçılarına ağır darbe: 715 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ruhsatsız silah taşıma ve silah kaçakçılığı suçlarına yönelik 66 ilde düzenlenen 'Mercek' operasyonlarında, 715 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda yüzlerce ruhsatsız silah da ele geçirildi. Öte yandan üç ilde uyuşturucu tacirlerine de darbe vuruldu.

Gündem 8 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göreve başladığı günden beri çetelerle ve kaçakçılıkla mücadelenin ilk sırada olduğunu vurguluyor. Bakan Yerlikaya, yapılan operasyonları gün gün kamuoyuna duyuruyor.

Bakan Yerlikaya, dün sosyal medya hesabından, ruhsatsız silah taşıma ve silah kaçakçılığı suçlarına yönelik 66 ilde ‘Mercek’ kod adı operasyonlar yapıldığını duyurdu. Buna göre; İl jandarma komutanlıkları ile il emniyet müdürlüklerince son ü. günde gerçekleştirilen operasyonlarda; 526 ruhsatsız tabanca, 35 kurusıkı tabanca, 10 uzun namlulu tüfek, 58 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiğini söyledi. Yerlikaya, 715 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlar için jandarma ve polis güçlerini tebrik etti, “Aziz milletimiz müsterih olsun; ruhsatsız silah temin edenler ve silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi.

Üç ilde silah kaçakçılığı operasyonu: 23 gözaltıÜç ilde silah kaçakçılığı operasyonu: 23 gözaltı

Diyarbakır, İzmir ve Ardahan’da uyuşturucu operasyonu

Öte yandan güvenlik güçleri üç farklı ilde düzenlenen operasyonlarda tonlarca uyuşturucu ele geçirdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında 1 ton 168 kilo esrar ile 243 bin 250 kök skunk ve Hint keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır’da yapılan operasyonda 1 ton üzerinde uyuşturucu ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK ile yasa dışı uyuşturucu ticareti yapanlar arasındaki bağı somut deliller ile ortaya çıkarmak için Lice ilçesi Güldiken Mahallesi kırsalında ‘Eren Huzur İlkbahar-Yaz, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç-2’ operasyonu düzenledi. Operasyonda 25 ayrı noktada yapılan aramada 1 ton 168 kilo esrar ile 243 bin 250 kök skunk ve Hint keneviri ele geçirildi. Ayrıca 1 uzun namlulu tüfek ile 1 ruhsatsız tabanca bulundu. Kenevir ile skunklar numune alınarak imha edildi.

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü kentte uyuşturucu madde imal ve ticaretinin yapıldığı yönünde bilgi aldı. Bunun üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ardahan’daki operasyonda dört kişi gözaltına alındı.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, Kaptanpaşa mahallesinde bir adrese operasyon düzenlendi. Yapılan aramada 675 gram Skunk uyuşturucu ve uyarıcı madde ile bir tabanca, tabancaya ait fişekler ve bir adet hassas terazi ele geçirildi. Operasyonda Y.O.,A.B.,Y.T., ve S.D. adlı 4 şüpheli gözaltına alındı. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüpheliler hakkında ‘Uyuşturucu Madde İmal Etmek ve Ticaretini Yapmak’ suçlamasıyla işlem başlatıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kente bir kişinin uyuşturucu madde getireceğini öğrendi. Bunun üzerine İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

İzmir’deki operasyonda yakalanan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, Kemalpaşa ilçesinde bir otomobil durduruldu. Yapılan aramada ise 10 kilo 629 gram kokain ele geçirildi. Öte yandan, otomobilde bulunan şüpheli ise gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüpheli ‘Uyuşturucu Madde Ticareti’ suçundan tutuklandı.

Beş ilde uyuşturucu operasyonu: 58 milyon liralık kokain yakalandıBeş ilde uyuşturucu operasyonu: 58 milyon liralık kokain yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.