Kendini vurdu, hastanede ‘maskeli biri yaptı’ dedi: Polis evine girmesin diye yalan söylemiş

İstanbul Beyoğlu'nda bir adam silahla kendini yaraladı ama hastanede 'maskeli bir kişinin kendisini vurduğunu' söyledi. Kan izleri takip edilince yalan söylediği ortaya çıktı.

Gündem 5 Mayıs 2024

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki olay Sidar A.’nın eski eşiyle telefonda konuşmaya başlamasıyla gelişti.  Tartışma çıkması sonucu sinirlenen adam tabancasıyla art arda kendini elinden vurdu. Elini delen kurşunlar sağ bacağına saplandı.

Can havliyle kendini sokağa atan Sidar A. çevredekilerden yardım istedi. Sağlıkçıların olay yerine gelmesiyle ilk müdahalesi yapılan adam ardından hastanede ameliyata alındı. Bacağının üç yerinde kırık oluşmuştu.

Daha sonra polis Sidar A.’nın ifadesini aldı, ancak adam ‘kendisini maskeli birinin vurup kaçtığını’ ileri sürdü. Sokakta inceleme yapıldı, bunu doğrulayan bir güvenlik kamerası görüntüsü veya görgü tanığı bulunamadı.

Bu sırada sokaktaki kan izleri dikkati çekti. İzler bir apartmana gidiyordu. Sidar A.’nın yalan söylediğinden şüphelenen polis adamın üstünden çıkan anahtarla binadaki dairelerin kilitlerini tek tek denedi. En üst kattaki dairenin kilidiyle anahtar eşleşti.

İçeri girildi. Yerde çok miktarda kan vardı. Sidar A.’nın daire içinde vurulduğunu anlayan polis dört de ruhsatsız tabanca, çekmecenin içinde de yaklaşık 47 gram bonzai ile hassas terazi buldu.

İtiraf etti

Bunun üzerine hastanede tedavisi biten Sidar A. gözaltına alındı. Emniyete götürülen adam eski eşiyle telefonda tartıştığını, sinirlenerek kendisini vurduğunu ve kurşunların bacağına isabet etiğini, dairesindeki tabancalarla uyuşturucuların bulunmaması için ‘maskeli biri tarafından vurulduğunu söylediğini’ itiraf etti.

Sidar A.’nın üstündeki mont da polisin dikkatini çekti. Olaydan birkaç gün önce adamın kaldığı binaya yakın bir adresteki aparta kurşun yağdırılmasına dair görüntüler incelendi. Bu olayın failinin de Sidar A. olduğu belirlendi.

Ev hapsi verildi

İşlemleri tamamlanan Sidar A. ‘taksirle yaralama’, ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ ve ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.
Emniyette dokuz suç kaydı olan adam mahkemece ev hapsi cezasına çarptırıldı. Tekerlekli sandalyeyle polis nezaretinde adliyeden çıkartılarak adresine götürüldü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.