Silahlı motosiklet çetesinin saldırı anları da ortaya çıktı

Barış Boyun suç grubuna karşı düzenlenen operasyonda 139 kişi gözaltına alınmıştı. Gündem olan saldırıların arkasında olduğu iddia edilen çetenin saldırı anlarına ait görüntüler de ortaya çıktı.

Gündem 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Barış Boyun, kırmızı bültenle aranırken İtalya’da yakalanmıştı ancak Türkiye’nin talep etmesine rağmen henüz iade edilmedi. İtalya’da gözetim altında tutulan Boyun’un iade edilmemesinin sebebi ise iddiaya göre Boyun’un avukatlarının Türkiye’deki cezaevi şartlarının kötü olduğunu ileri sürmesinden kaynaklanıyor.

Öte yandan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen cuma günü Barış Boyun suç grubuna operasyon düzenledi ve 139 şüpheliyi gözaltına aldı. Sırp suç örgütü lideri Jovan Vukotiç’in Şişli’de öldürülmesi, İş insanı Cihan Ekşioğlu’na saldırı girişimi, Kasımpaşa tribün lideri Yüksel Ustahüseyin’in öldürülmesi, Haliç Köprüsü’ndeki çatışma gibi ve birçok saldırının arkasında olduğu iddia edilen çete üyelerinin emniyetteki işlemleri ise dün tamamlandı. Cinayet, yaralama, uyuşturucu suçları gibi 103 eylemleri polis ekiplerince tespit edilen şüpheliler adliyeye gönderildi.

Sözcü’den Habip Atam’ın haberine göre; polisin çökerttiği çetenin, özellikle uyuşturucu kaynaklı çatışmalara girdiği, bir çok suç grubuna para karşılığı tetikçilik yaptığı iddia eliyor. Ayrıca polis, motosikletli silahlı kişilerden oluşan tetikçi ağı oluşturulduğunu ve bu ağın da oluşması için sosyal medyadan propaganda yapan çetenin hedefinde ise özellikle Anadolu’dan gelen 20-25 yaş arası gençler ile cezaevlerinden tahliye olan gençlerin yer aldığını tespit etti. Barış Boyun çetesinin üyeleri arasında terör suçlarından ceza almış kişiler de bulunuyor.

Çeteye yönelik operasyonlarda ele geçirilen silah sayısının 89 olduğu öğrenildi. Ele geçirilen silahların; 7 Kalaşnikof tipi uzun namlulu silah, 2 Thompson tipi otomatik silah, 72 ruhsatsız tabanca, 2 anahtarlık tipi suikast tabancası, 6 av tüfeği olduğu öğrenildi. Ele geçirilen silahlar emniyette sergilenirken, şüphelilere ait el konulan 3 otomobilde zula bulunduğu anlaşıldı.

Son zamanlarda gündem olan birçok cinayet ve saldırının arkasında olduğu iddia edilen bu çetenin yaptığı bazı saldırıların görüntüleri de ortaya çıktı. O görüntülerden birinde, Avcılar’da bir alkollü eğlence mekanına silahlı saldırı yer alıyor. Görüntüde lüks bir araçtan inen saldırganlar eğlence mekanının önündeki görevlilere ateş ediyor. Bahçelievler’de yaşanan diğer bir olayın görüntüsünde ise silahlı saldırganlar, Halil Güzel’i vurarak öldürüyor.

Sanki bir ordu: İstanbul'da 161 kişilik silahlı çeteye operasyon düzenlendi, 131'i yakalandıSanki bir ordu: İstanbul’da 161 kişilik silahlı çeteye operasyon düzenlendi, 131’i yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.