Sinan Ateş cinayetindeki ‘sır’ Audi, tetikçi Yunanistan’a kaçarken de bölgedeymiş

Sinan Ateş iddianamesiyle ilgili haberinde plakası yazılmayan siyah Audi, tetikçi Yunanistan'a kaçarken yakın bölgedeymiş.

Gündem 15 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ülkü Ocakları başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım iddianamedeki Audi'ye cinayetten altı ay sonra binmiş.

MHP’nin gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Sinan Ateş 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde sokak ortasında öldürüldü. Türkiye 17 aydır bu cinayeti konuşuyor.

Cinayetle ilgili 22 kişi tutuklandı. Cinayetin 17 ay sonra yazılan iddianamesi de eleştirilerin hedefinde.

Tutuklananlar arasında özel harekat polisleri Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey ile eski MHP İstanbul İl yöneticisi Ufuk Köktürk, MHP’nin 2019 genel seçimlerde İstanbul milletvekili adayı olarak gösterilen avukat Serdar Öktem, Hasan Ferit Gedik cinayetinden firari olan Gülsuyu çetesinden olduğu iddia edilen Doğukan Çep de var.

145 sayfalık iddianamede tetikçi Eray Özyağcı ile Vedat Balkaya ve Suat Kurt saldırıyı düzenleyenler, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ise azmettirici olarak geçiyor. Diğer şüpheliler Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın suça iştirak halinde yardım ettiği belirtiliyor.

İddianamede şüphelilerin içinde olduğu, defalarca kameralara yakalamış Audi marka bir araçtan bahsediliyor. Ancak dosyadaki diğer araçların plakaları açıkça yazılmasına rağmen Audi’nin bilgileri yok. Oysa o Audi cinayetten sonra çok kritik bir işlev görüyordu ve katilin Tolgahan Demirbaş tarafından İstanbul’a kaçırılmasında rolü olduğu şüphesi vardı.

Selma Ateş de Audi’ye işaret etmişti

10Haber’in gündeme getirdiği Audi’yle ilgili Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş 10Haber’e konuşmuş ve “Audi’nin hangi kuruma ait olduğu açıklandığında emri verenler ortaya çıkar” demişti. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gerek iddianamede, gerekse medyaya yansıyan soruşturmayla ilgili diğer haberlerde söz konusu aracın cinayetten sonra Ankara ile İstanbul arasındaki trafikte çok sayıda fotoğrafının çekildiğine dair bilgiler vardı. Araç otoyol gişelerinden geçerken otomatik olarak görüntülenmişti. Ayrıca aracın Bolu’da bir dinlenme tesisinde de görüntüleri vardı. Ama o görüntüler açıklanmamıştı. O görüntülere T24’ten Asuman Aranca ulaştı ve önü çakar lambalı aracın plakasının 06 AT 5021 olduğu görüldü.

Peki bu araç kimindi? Sosyal medyada herkese açık paylaşımlarda yapılan basit bir tarama aracın Ülkü Ocakları tarafından kullanıldığını gösteriyor. O kadar ki, gerek cinayet öncesinde gerekse cinayet sonrasında Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nı gösteren pek çok sosyal medya paylaşımında arka planda neredeyse hep o araç var.

06 AT 5021 plakalı Audi’nin cinayetten aylar sonra bile kullanılmaya devam ettiği de ortaya çıktı.

Tetikçi sınırda, araç Trakya’da

Sözcü’den Can Bursalı’nın haberine göre aynı aracın tetikçi Özyağcı’nın Yunanistan’a kaçmaya çalıştığı dönemde sınıra yakın bölgede olduğu ortaya çıktı.

Cinayeti işledikten 38 gün sonra Edirne’de yakalanan Eray Özyağcı Yunanistan sınırını geçtiğini, ancak Yunan güvenlik güçleri tarafından dövülerek sınırdan geri atıldığını söylemişti.

6 Şubat 2023’te yakalanan Özyağcı’nın Yunanistan sınırını geçtiği dönemde onu Ankara’dan İstanbul’a taşıdığı düşünülen Audi’nin PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kayıtları incelendiğinde 3 Şubat’ta hareketliliğin başladığı görülüyor.

Araç 3 Şubat günü Ankara’dan yola çıkarak İstanbul’a geldi. PTS kayıtlarına göre 4 Şubat’ta Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi gişelerinden çıkış yaptı. Ertesi gün de Silivri’deki gişeleri kullanan araç 5 Şubat akşamı Ankara’ya döndü.

Sinan Ateş suikastının görüntüleri ortaya çıktıSinan Ateş suikastının görüntüleri ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.