Sinan Ateş’in ablası 10Haber’e konuştu: ‘O Audi’ bizi azmettiricilere götürecek

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddianameyi 10Haber’e değerlendiren abla Selma Ateş ‘İddianamede geçen aracın hangi şahsa ya da kuruma ait olduğu bilgisi bile yok. Oysa o araç her şeyi çözer’ dedi.

Gündem 6 Mayıs 2024

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın eski başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayıyla ilgili 22 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

45 sayfalık iddianamede tetikçi Eray Özyağcı ile Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ortak hareket ederek saldırıyı düzenlediği, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise azmettirici oldukları belirtildi. Diğer şüpheliler Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın ise işlenen suça iştirak halinde yardım ettikleri belirtildi.

Şüphelilerin tamamının Sinan Ateş’e düzenlenen saldırıda ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan sorumlu olduğu anlatıldı.

İddianameye giren otopsi raporunda saldırıda Sinan Ateş’e beş merminin isabet ettiği bilgisi yer aldı.

Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin ayrıntılarını “A’dan Z’ye Sinan Ateş iddianamesi: Polisler, MİT’ten atılan sanık ve çelişkili ifadeler” başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.

İddianamenin ardından Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş 10Haber’e konuştu. İddianameye tepki gösteren Selma Ateş “Audi’nin hangi kurumun olduğu açıklandığında emri verenler ortaya çıkar” dedi.

‘Tutukluların partisi yok’

İddianamede mevcut tutukluların hangi partiye üye olduklarının yer almadığını belirten Selma Ateş sözlerini şöyle sürdürdü:

“İddianamenin bu şekilde olduğuna inanmak istemiyorum. Sadece toplumun nabzını ölçmek için basına sızdırılmış bir iddianame olduğuna inanmak istiyorum. Her şey ortada, mevcut tutukluların bağlı oldukları parti ve kuruluş ortada. Bu kadar kişiyi bir araya toplayan organize eden yapı ortada. Hali hazırda her şey ortadayken azmettiricilerin iddianamede olmaması hiçbir şekilde açıklanamaz.”

‘Sinan Ateş kimdir?’

İddianameye Sinan Ateş’in kim olduğunun ve neden öldürüldüğünün yazılmadığını söyleyen Selma Ateş, “İnanıyorum ki iddianame tamamen kamuoyuyla paylaşıldığında bütün azmettiricileri göreceğiz. Yoksa tüm Türk milletinin Türk adaletine güveni derinden sarsılacaktır.
En basiti, iddianamede ‘Sinan Ateş kimdir’ ve ‘Neden öldürülmüştür’ sorusuna bile cevap verilememiş.”

‘Audi marka aracın hangi kuruma ait olduğu açıklanmamıştır’

İddianamede söz edilen Audi marka aracın ait olduğu kurum saptandığında siyasi uzantıların ortaya çıkacağını söyleyen Selma Ateş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İddianamede de geçen Audi marka aracın hangi kurum ve kuruluşa kayıtlı olduğu açıklanmamıştır. Bunlar açıklandığında zaten emri verenler, emri veren siyasi uzantılar apaçık ortaya çıkacaktır. Katiller belli, azmettiriciler belli. Bundan kurtuluş ve kaçış yok. Türk adaletini lütfen sarsmayın.”

‘Ahmet Yiğit Yıldırım’ın adı iddianamede geçmiyor’

Tutuklu sanıklar arasında yer alan Serdar Öktem ve Emre Yüksel’in MHP ile irtibatlı olduğunu belirten Selma Ateş “Halihazırda tutuklu olan Serdar Öktem ve Emre Yüksel Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları ile irtibatlı. Emre Yüksel iddianamede adı geçmeyen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın en yakını ve sağ koludur. Türk devletine ve Türk yargısına operasyon yapılmak isteniyor. Buna kesinlikle izin vermememiz lazım. Bütün deliller her şey kayıtlar ortasında olmasına rağmen adalet linç edilmek isteniyor” dedi.

İddianamedeki Audi marka araç

Sinan Ateş suikastıyla ilgili iddianamede sanıklardan Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’in cinayetin işlendiği 30 Aralık 2022 ve 31 Aralık 2022 tarihlerinde Audi marka bir araç kullandığı bilgisine yer verildi. İddianamenin görüntü inceleme tutanağında arabanın geçtiği yerlerle sanıkların HTS kaydının örtüştüğü belirtildi. Audi marka aracın ise kime ya da hangi kuruma ait olduğu bilgisi iddianamede yer almadı.

A'dan Z'ye Sinan Ateş iddianamesi: Polisler, MİT'ten atılan sanık ve çelişkili ifadeler...A’dan Z’ye Sinan Ateş iddianamesi: Polisler, MİT’ten atılan sanık ve çelişkili ifadeler…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.