Advertisement

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi flörtü için emniyetten bilgi istemiş

Sinan Ateş'in verilerini polis Mustafa Ensar Aykal'dan alan Tolgahan Demirbaş, flört etmeye çalıştığı kadının bilgilerine de aynı kaynaktan ulaşmış. İletişim kurma çabası cinayet sonrası da sürmüş.

Gündem 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) gençlik örgütü Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Aralık 2022’de Ankara’da sokak ortasında öldürülmesiyle ilgili dava sürerken dikkat çeken bilgiler açığa çıkıyor. Azmettirici olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş’ın bazı özel yazışmaları da bunlardan.

Flört etmeye çalıştığı kadının kişisel bilgilerini ‘özel rica’yla emniyetten almış. Cinayet günü de baş sağlığı mesajlarını görmezden gelip kadına yazmaya devam etmiş.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre Demirbaş’ın kişisel verileri temin ettiği kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal.

‘Özel ricam var, sen anladın’

Demirbaş cinayetten dokuz  ay 20 gün önce, yani 10 Mart 2022’de Aykal’dan Ateş’in bilgilerini istedi. İşi hızlıca görüldü. 7 Ekim’de ise ‘özel bir ricası’ vardı.

– Tolgahan Demirbaş: Kardeş özel bir ricam var, teşkilatla alakalı değil ama.. Telefon numarası atsam kişi hakkında bilgi alabilir miyim? Doğum günü gibi kişisel yani.

– Mustafa Ensar Aykal: At reisim bakalım sistemde çıkarsa ulaştırayım hemen.

Flört etmeye çalıştığı C.A.’nın numarasını gönderen Demirbaş’la Aykal arasındaki konuşmanın devamı şöyle:

– Mustafa Ensar Aykal: Tamam başkanım baktırıp hemen dönüş yapıyorum.

– Tolgahan Demirbaş: Eyvallah reis kusura bakma şahsi oldu bu sefer. Fakat sen anladın…

– Mustafa Ensar Aykal: Ne demek reis, elimizden ne gelirse.

Cinayetten sonra da flört çabası

Demirbaş’ın telefonuna cinayetten sonra elkondu. 30 Aralık 2022’den sonra aldığı mesajlar ve verdiği yanıtlar ekstra dikkati çekici.

Ateş’e cuma namazı çıkışında ofisine yürürken düzenlenen saldırıdan yaklaşık altı saat sonra flört etmeye çalıştığı kadına “Selam C.ciğim, nasılsın, nasıl geçti günün” diye mesaj gönderen Demirbaş “İyiyim, sen nasılsın? Arkadaşım geldi, pizza şarap yapıyoruz” yanıtını aldı.

Yanlışlıkla “Ben de iyiyim, teşekkür ederim. Afiyet öpsün” yazdı. Sonra mesajını “Afiyet olsun” diyerek düzeltti. “Halini sormak istedim” diye de ekledi. “Teşekkürler” ifadesiyle karşılaştıktan sonra “İyi akşamlar” dedi ve konuşma sonlandı.

İlk temas Emre Yüksel’e

Demirbaş’ın cinayet saatinden kadına mesaj gönderdiği akşam 20.17’ye kadar telefon trafiği ise tamamen Sinan Ateş cinayetiyle ilgiliydi.

Cuma vaktinden hemen sonra, 13.36’da Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Özel Kalem Müdürü Emre Yüksel’le Facetime üzerinden görüşme yapan Demirbaş saat 14.03’te ilk haberi E.S. adlı kişiden aldı.

“Sinan Ateş’i vurmuşlar Çukurambar’da. Doğruluğundan emin değilim, gelen bilgiyi paylaştım” mesajına yanıt vermeyen Demirbaş hemen ardından Emre Yüksel ile 14.05’te dokuz saniyelik, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’la ise 14.07’de bir dakika bir saniyelik Facetime görüşmesi yaptı.

İtiraf gibi mesaj: Herkes olabilir yani

Ardından Google üzerinden Sinan Ateş araması yaptı. E.D. isimli kişinin gönderdiği haber linkine “Evet duydum. Yazık” dedi. E.D.’den gelen “Yazık, şaşırdım valla, kimin işi acaba?” mesajlarına yanıtları şöyle:

“Bunun FETÖ ile yakın ilişkileri vardı. Bizim teşkilatlarda da geçmişten sorunu vardı. Herkes olabilir yani.”

Emniyetteki bilgi kaynağıyla konuştu, albayı takmadı

Saat 15.34’te, Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal ile bir dakika altı saniyelik bir Facetime görüşmesi yapan Demirbaş gün içinde birkaç kez daha Emre Yüksel’le de Facetime üstünden konuştu.

Demirbaş’ın telefonundaki mesajlardan biri de Jandarma Albay K.S.’den.

“Tolgahanım merhaba, az önce duydum, baş sağlığı diliyorum” diyen Albay K.S. Demirbaş’tan yanıt alamadı.

Sinan Ateş cinayetine dava açmak 17 ay sürdü, yargılaması 3 haftada bitiyorSinan Ateş cinayetine dava açmak 17 ay sürdü, yargılaması 3 haftada bitiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.