Sinan Ateş davası sanığı, Kaplan dosyasından açığa alınan Emniyet müdürü ile görüşmüş

Sinan Ateş davasında tutuklu sanıklardan Tolgahan Demirbaş'ın Ayhan Bora Kaplan'dan rüşvet aldığı iddiasıyla açığa alınan dönemin Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan'la da görüştüğü arama kaydı dava dosyasına girdi.

Gündem 24 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Sinan Ateş cinayeti sanıklarından eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Tolgahan Demirbaş’ın telefonundan çıkan arama kayıtları dava dosyasına girdi. Tolgahan Demirbaş’ın  Ayhan Bora Kaplan davasında açığa alınan dönemin eski Ankara Emniyet Müdürü Yardımcısı Alp Aslan’la da iletişim içinde olduğu ortaya çıktı.
Tolgahan Demirbaş rehberinde Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan olarak kayıtlı kişiyi 13 Ekim 2022 tarihinde Facetime üzerinden arayıp 7 saniyelik bir görüşme gerçekleştiriyor.

Tolgahan Demirbaş’la Alp Aslan arasındaki arama kaydı.

Ali Yerlikaya açığa aldı

Alp Aslan Süleyman Soylu döneminin Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın sağ koluydu. Teşkilatın en önemli birimlerinden olan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden sorumlu emniyet müdür yardımcısıydı.

Ayhan Bora Kaplan’ın adının karıştığı mafya olaylarının yaşandığı dönemde görev başındaki isimdi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, en üst makam olan Polis Başmüfettişliği’ne Soylu’nun imzaladığı kararnameyle terfi ettirildi. Buna rağmen, polis başmüfettişi olmayıp geçen yılki seçimlere kadar görev yerini korudu.

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasından kısa süre önce Ankara Emniyeti’nden ayrılıp Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki polis başmüfettişliği görevine başladı. Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturma çerçevesinde de adının rüşvet iddialarına karışmasından sonra  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açığa alındı.

Tolgahan Demirbaş’ın askerlerle görüşmesi

Tolgahan Demirbaş’ın askerlerle de iletişim içinde olduğu arama kayıtlarında yer aldı. “Gürsel Komutan Genelkurmay” adlı kişi ile  49 saniye Whatsapp üzerinden 23 Aralık 2012 tarihinde görüşme gerçekleşmiş. “Gürsel Komutan Genelkurmay”   adlı kişi ile görüşmeler aralık ayı içinde devam ediyor. En son yapılan görüşme 18 Aralık 2022 tarihinde 03 dakika 29 saniye olarak gerçekleşiyor.  Yine Jandarma Albay Kemal Sönmezoğlu ile de Tolgahan Demirbaş’ın Whatsapp üzerinden arama kaydı da dosyada yer aldı.  Ancak Kemal Sönmezoğlu ile bu yapılan aramalarda bir görüşme gerçekleşmiyor.

Demirbaş’ın bir şahısla ilgili istediği bilgi sonrası Aykal’ın gönderdiği olay kartı.

Bir kadınla ilgili komiserden bilgi istiyor

Dosyada Tolgahan Demirbaş’ın yaptığı Whatsapp yazışmaları de yar aldı. Sinan Ateş’in konumunu verdiği iddiasıyla tutuklanan Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal ile diğer yazışmaları da dosyaya girdi. Tolgahan Demirbaş Mustafa Ensar Aykal’dan birçok defa araç plakası ve kişilerin GBT’sine baktırmak için istekte bulunuyor. Bu isteklerin önemli bir kısmını Ülkü Ocakları adına istiyor. Mustafa Ensar Aykal ise bu istekleri kabul ederek bilgileri Tolgahan Demirbaş’a gönderiyor. Tolgahan Demirbaş Mustafa Ensar Aykal’dan şahsi bir istekte de bulunuyor. C. A adlı kadının numarasını veren Tolgahan Demirbaş bilgi istiyor. Mustafa Ensar Aykal ise telefon numarası üzerinden C.A hakkında kişisel bilgileri Tolgahan Demirbaş’a gönderiyor.

Sinan Ateş dosyasındaki sanıkların adli sicili: Hapishane koğuşu gibiSinan Ateş dosyasındaki sanıkların adli sicili: Hapishane koğuşu gibi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.