Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş, Sinan Ateş’in ailesini ziyaret etti

Ülkücü Hareket ve MHP'in kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, 30 Aralık'ta Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in ailesini Bursa'daki evinde ziyaret etti. 

Siyaset 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Alparslan Türkeş’in kızı ve İYİ Parti Adana milletvekili adayı olan Ayyüce Türkeş Taş, 30 Aralık 2022’de uğradığı suikast sonucu öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Sinan Ateş’in ailesini Bursa’daki evinde ziyaret etti.

Aile evine gitmeden önce Sinan Ateş’in kabrini ziyaret eden Ayyüce Türkeş Taş, Bozkurt işaretiyle poz verdi.

Dün (22 Nisan) Serbestiyet’ten Hilal Tok’a konuşan Ayyüce Türkeş, baba Musa Ateş’i ziyaret edeceğini anlatırken ““Hukukun üstünlüğünü her şeyin üstünde tutan babam Alparslan Türkeş’in kemikleri sızlıyor. Bu cinayet aydınlatılmak zorundadır. Sinan Ateş’in kanını yerde bırakmayacağız” demişti.

Babası hakkında da konuşan Ayyüce Türkeş Taş, “Babam için hukukun üstünlüğü her şeyden önce gelirdi. Ben de bu inançla siyasete girme kararı aldım. Babam, 80 yıllık ömrünü canından çok sevdiği vatanı için harcadı. Alparslan Türkeş, ülkesi için yaşadı. Onun vatanına hizmet aşkı ülkücü camianın en büyük mirasıdır. Ama gelin görün ki eski ülkü ocakları başkanı Sinan Ateş katledildi. Cinayet işlendikten sonra da MHP içinden kimi isimlerin cinayetle bağı olduğu konuşuldu. Babamın da dediği gibi; ülkücüden mafya, mafyadan ülkücü olmaz. Ben bu cinayetin aydınlatılması konusunda sonuna kadar kararlılığımı koruyacağım. Baba Musa Ateş’e de bu niyetimi anlatacağım. Cidden, Alparslan Türkeş’in kemikleri sızlıyor” diyerek Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılmasının zorunluluk olduğunu vurguladı.

Ayyüce Türkeş, Sinan Ateş’in ölümüne dair MHP’nin üstüne düşeni yapmadığının altını çizdiği açıklamasında, ““Sinan Ateş, Ankara’nın orta yerinde hunharca öldürüldü. Bu cinayet, Türkiye’nin gelmiş olduğu korkunç noktayı da gözler önüne seriyor. Bu katliamın destekçilerinin de MHP’nin aktif üyeleri olduğuna dair bir sürü iddia ortaya atılıyor ama MHP’nin cinayeti aydınlatmak için samimi bir çaba içinde olmadığını görüyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Ayyüce Türkeş Sinan Ateş’in babası Musa Ateş ile

Ayyüce Türkeş Sinan Ateş’in ailesi ile

Ne olmuştu?

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturmada MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekât polisi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara’dan kaçırdığı söylenen Tolgahan Demirbaş’ın da aralarında olduğu 18 kişi tutuklanmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.