Tatvan’da gazeteci Aygül’e saldıranlar tutuklandı; Aygül ise tekrar hastaneye kaldırıldı

Tatvan Belediyesi’ne dair usulsüzlük iddialarını gündeme getiren gazeteci Sinan Aygül'ü darp ederek hastanelik eden polis ve belediye çalışanı tutuklandı. Belediye başkanı ‘ilgim yok’ derken Aygül ise aniden fenalaştığı için tekrar hastaneye kaldırıldı.

Gündem 19 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yerel gazetecilik yapan Sinan Aygül, 17 Haziran’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda silahlı kişilerce saldırıya uğradığını belirtti.

Saldırganların Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları olduğunu söyleyen Aygül, “Saldırganlar belediyeye ait araçtan indi, arkamdan kafama vurduktan sonra küfrederek ‘Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’ diye tehditler ettiler” dedi. Aygül, Tatvan Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Saldırı anı güvenlik kamerasına da yansıdı. Aygül, kaldırımda yürüdüğü sırada, Tatvan Belediyesi çalışanı Yücel Baysali’nin yumruklu saldırısına uğradı. Bu sırada araya girmeye çalışan vatandaşlar ve esnaf ise polis memuru Engin Kaplan tarafından silah gösterilip, itilerek engellendi.

https://twitter.com/sinanaygul/status/1670089707877703682

Aygül, iki gün önce sosyal medya hesabından Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirmişti. Aygül, şunları yazmıştı:

“Belediyelerin taşınmaz satışları meclis gündeminde. Bazı satışlarda çok ciddi usulsüzlükler, ciddi suçlar var. Olası bir inceleme/soruşturma ve tarafsız bir yargı sürecinde çok kişinin canı yanar. Bitlis Belediyesinin ihalesi katılımcı olmadığı için iptal oldu. Tatvan Belediyesinin gerçekleşen satışının da rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmesini bekliyorum. O satışı iptal edin Tatvan Belediyesi orası babanızın çiftliği değil illa “ihaleye fesat karıştırma” dosyası mı açılması lazım…”

Geylani ‘saldırının benimle alakası yok’ dedi

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, yaşanan saldırıyla bir ilişkisi olmadığına dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Geylani “Bugün yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Yaşanan olay, şahıslar arasında yaşanan tasvip etmediğimiz bir tartışmadan kaynaklanmıştır. Sinan Aygül’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen Belediye personeli ile ilgili de idari soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Geylani, Aygül’ü aradığını, olayı kınadığını ve takipçisi olacaklarını duyurdu. Ayrıca Aygül, Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ın da kendisini aradığını söyledi.

İki kişi tutuklandı

Haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan saldırganlar polis memuru Engin Kaplan ile Tatvan Belediyesi çalışanı Yücel Baysali görevden uzaklaştırıldı ve aynı gün gözaltına alındılar.

Kaplan ile Baysali emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen 2 kişi, “silahla kasten yaralama” suçundan tutuklandı.

Aygül tekrar hastanede

Öte yandan Sinan Aygül’ün dün tekrar hastaneye kaldırıldığı bilgisi geldi.

Artı Gerçek’ten Şenol Bali’nin haberine göre Aygül’ün evinde fenalaştığı öğrenildi.

Genel sağlık durumu iyi olan Sinan Aygül’ün mide bunaltısı ve baş dönmesi şikayeti sebebiyle yeniden hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Yüzündeki kırıklara, şişmeler ve ödemler nedeniyle müdahale edilemeyen Aygül’ün plastik cerrah müdahalesi için önümüzdeki günlerde Van veya Diyarbakır’a sevk edilmesi bekleniyor.

Polis erketeye yattı, koruma gazeteciyi dövdü: Başkan hakkında nasıl yazarsınPolis erketeye yattı, koruma gazeteciyi dövdü: Başkan hakkında nasıl yazarsın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.