Sinan Aygül’ü hastanelik eden ihale iptal

Bitlis'te gazetecilik yapan Sinan Aygül, belediyenin ihale haberini yazdığı için dayak yediğini anlatmıştı. O ihale iptal edildi.

Gündem 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bitlis’te gazeteci Sinan Aygül, AK Partili Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani’nin iki korumasının saldırısına uğradı. O anların kamera kayıtları da ortaya çıktı ve bu kişilerin Sinan Aygül’ü köşeye sıkıştırarak dövdüğü görüldü. Sosyal medya hesabından o anları duyuran Sinan Aygül, “Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfrederek ‘Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’ diye tehditler ettiler” dedi.

Sinan Aygül’e yönelik saldırıda gözaltına alınan polis memuru ile Tatvan Belediyesi çalışanı ise tutuklandı. Sinan Aygül, kendisine yapılan saldırının nedeninin ise yaptığı bir haberden kaynaklandığını söylemişti. Aygül’ün 9 Haziran’da sosyal medyada yaptığı bu paylaşım “AKP’li Tatvan Belediye Başkanı @EminGeylani gider ayak belediyenin çarşı merkezinde elinde kalan tek ve en değerli yeri de satıyor” sözleriyle başlıyordu ve belediyeye ait bir taşınmaz ihalesinde yolsuzluk yapıldığını anlatıyordu.

Önceki gün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sinan Aygül, bu ihalenin iptal edildiğini şu sözlerle duyurdu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.