Doğalgaz bomba gibi patladı: Şirinevler’deki apartmanda can pazarı!

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın en üst katında büyük bir patlama meydana geldi. Doğalgazdan kaynaklandığı öğrenilen ve sokağı savaş yerine döndüren patlamada 3 kişi ölürken 3 kişi de yaralandı. Patlamaya dair başlatılan soruşturma sürüyor.

Gündem 29 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul Bahçelievler’deki Şirinevler Mahallesi’nde bugün bir binanın 5’inci katında patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle binadan kopan molozlar çevredeki araçların üstüne düşerken çevredeki bazı binaların camları da kırıldı. İstanbul Valiliği, patlamanın doğal gaz sıkışması kaynaklı olduğunun değerlendirildiğini aktardı. Patlamada 3 kişi yaşamını yitirirken 3 yaralı da hastaneye kaldırıldı.

Binanın 5’inci katındaki patlamayla birlikte çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Nöbetçi cumhuriyet savcısı, olay yeri incelemesi, delil tespiti için patlamanın yaşandığı dairede incelemelerde bulunuyor. Bu arada patlama anı, olayın yaşandığı binada bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, patlamanın etkisinden dolayı kameranın sarsılarak görüş açısının aşağıya doğru değişmesi ve daireden kopan molozlar ile cam kırıklarının yola düşmesi yer aldı.

Patlamanın etkisiyle mahalle savaş alanına döndü.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır bir televizyon kanalının canlı yayınında yaptığı açıklamada, bir sokakta doğal gaz patlaması meydana geldiğini ve ona bağlı olarak da yangın çıktığını belirtti. Bölgeye, itfaiye, sağlık ve zabıta ekiplerinin sevk edildiğini, itfaiyenin yangına müdahale ettiğini aktaran Bahadır, patlamanın gerçekleştiği binanın belediyenin ana binasına yakın olduğunu kaydetti.

Çok şiddetli bir patlama sesi duyduğunu dile getiren Bahadır, “Hatta ‘Bina mı çöktü veya yıkımda bir şey mi oldu?’ diye düşündüm. Arkadaşları gönderdik, en üst katta doğal gaza bağlı olduğunu söylediler” dedi. Bahadır, yangının bitişikteki binalara sıçramaması için itfaiyenin gerekli tedbirleri aldığını, bölgedeki bazı binalarda yaşayan insanların tahliye edildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“İstanbul Şirinevler’de bir binanın 5’inci katında meydana gelen patlamada 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 4 vatandaşımız da yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasından saatler sonra ise ölü sayısı 3’e yükseldi.

TÜBİTAK araştırma merkezinde büyük patlama: 1 ölüTÜBİTAK araştırma merkezinde büyük patlama: 1 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.