Şişli’nin kreşlerinde 24 saat kala sil baştan sistem: Tüm görevlilerin yerleri değiştirildi, veliler şikayetçi

Şişli Belediyesi bünyesinde bulunan mahalle kreşlerinin idarecisini geçtiğimiz hafta değişti. Göreve gelen Öznur Sarıahmetoğlu, ilk iş kreşlerdeki öğretmen, müdür ve görevlilerin görev yerlerini değiştirdi. Okulların açılmasına bir kala yapılan değişikliğe veliler tepkili öğrenciler ise tedirgin.

Gündem 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Şişli Belediyesi bünyesinde Kreş ve Çocuk Gündüz Bakımevi Müdürlüğü’nün yönettiği sekiz adet kreş bulunuyor. Bu kreşler, Şişli’de görevli ya da ikamet eden kamu görevlilerinin sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan vatandaşların çocuklarıyla, Şişli Belediyesi’nde görev yapan personelin çocuklarına hizmet veriyor. 

Verilere göre en az 250 çocuk, bu kreşlerde eğitim görüyor. 

Mahallelerindeki kreşe giden çocuklar, kreşlerdeki öğretmen ve çalışanlarla yakın bir ilişki de kuruyor. Velilere göre birçok çocuk, öğretmenine alıştığı için kreşe gitme konusunda oldukça hevesli.  

Bu kreşlerin müdürlüğünde, geçtiğimiz hafta yaşanan değişiklikle birimin başına Öznur Sarıahmetoğlu getirildi. 

10Haber’e konuşan veli ve öğretmenlere göre Sarıahmetoğlu, 8 Eylül’de, 8 kreşteki tüm personellerin yerlerini değiştirdi. 

Velilere bilgi verilmeden, okulların açılmasına iki gün kala yapılan bu uygulamaya veliler tepkili. 10Haber’e konuşan Fadime Kaya, “Bütün veliler şikayetçi. Hepsi çok üzgün. Çocuklar öğretmenlerine çok düşkün. Nasıl söyleyip okula götüreceğiz?” diyor. 

Şişli Belediyesi ve CİMER’e şikayetlerde bulunduklarını söyleyen Kaya ve diğer veliler, tüm çocukların, öğretmenlere alıştığını, bu değişimin eğitim sürecini etkileyeceğini belirtiyor. 

Sarıahmetoğlu ise şikayetçi velilere, bu uygulamayı ‘sistem değişikliği’ diyerek savunuyor. 

Bu savunmayı yeterli bulmayan Kaya, “Hazırlık yapılmadan yapılmaz bu. Kimseyi tanımıyoruz. Bu kreşlerde özel çocuklar da var. Tüm çocuklar evlerinde ağlıyor şu an. Sessiz mi kalacaklar bu duruma?” Diyerek alınan kararın geri çekilmesini istediklerini söylüyor. 

Şişli Belediyesi’nin sosyal medyadaki neredeyse tüm paylaşımlarında yaşanan olay hakkında velilerin tepki dolu yorumları bulunuyor. 

Veliler, Sarıahmetoğlu’nun öğretmenlerin yerini değiştirme kararının Cuma günü bildirmesinin de tepkileri çekmemek üzerine olduğunu düşünüyor. Şişli Belediyesi’nin aldığı karardan vazgeçmesi için internet üzerinden imza kampanyası başlatan veliler, bir gün içinde 111 imzaya ulaştı. 

Okulların açıldığı ilk gün, Şişli Belediyesi’yle görüşmeye gideceklerini belirten veliler, son olarak “Çocuğum adapte olmazsa, ağlarsa göndermeyi düşünmüyorum” diyor.

İstanbul Belediyesi ile devletin haber ajansının yürüyen merdiven kavgasıİstanbul Belediyesi ile devletin haber ajansının yürüyen merdiven kavgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.