Hakimler, site yönetimi seçimlerini kaybedince, savcı kazananları gözaltına aldırdı

Başakşehir'de hakim ve savcıların da oturduğu Ortaköy sitesinde, hakimlerin bulunduğu site yönetimine, siviller seçilince olanlar oldu. Hakimler site yönetimini vermek istemedi, yeni yönetim savcı kararı ile gözaltına alındı.

Gündem 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Başakşehir’de hakim ve savcıların da oturduğu sitenin yönetimine siviller seçilince ortalık karıştı. Patronlar Dünyası’ndan Semih Demirhan’ın haberine göre Başakşehir’deki Ortaköy Sitesi’nde 7 Temmuz’da yönetici seçimleri yapıldı. Seçimler sonunda Zekeriya Bektaş, Mariye Sarıcı ve Nursel Polat yeni yönetici oldu.
Yeni yöneticiler görevi devralmak için yönetim ofisine gidince ise hiç beklemedikleri bir tepki aldılar. Eski yönetimde yer alan hakim ve savcılar yönetimi devretmeyeceklerini ifade edince tartışma çıktı.

Sitede yaşayıp hakim ve savcı olmayan yeni yöneticiler ise bu durum üzerine yönetim ofisini kilitleyip evlerine gittiler. İddiaya göre yeni yöneticiler, evlerine gelen polislerin, “Yönetim ofisinin anahtarlarını verin yoksa gözaltına alınacaksınız” sözleri ile neye uğradıklarını şaşırdı.

Anahtarları vermeyeceklerini, kendilerinin yönetici olarak seçildiklerini söylemelerine rağmen polisleri ikna edemediler. Hakimler yeni yöneticileri savcılığa şikayet edince işin rengi değişti. Savcı Tuncer Bingöl de gözaltı kararı verince basit bir tartışma içinden çıkılamaz bir aldı. Sonunda yeni seçilen yöneticiler, gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Başsavcılıktan açıklama

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık, Başakşehir’de bir sitede yöneticiler arasında çıkan olaylarda veya sonrasında açılan soruşturma kapsamında müşteki ve şüpheliler içerisinde herhangi bir hakim veya savcının bulunmadığını bildirdi.

Açıklamada, “10 Temmuz 2023’te Başakşehir ilçesi Ortaköy sitesinde mevcut site yönetimi toplantı halindeyken yeni site yöneticileri olduğunu iddia eden müşteki şüphelilerin site yönetiminin kullanmakta olduğu site yönetim odasına zorla girdikleri ve kapı kilidini değiştirdikleri, içeriden çıkmadıkları şeklinde, mevcut site yöneticilerinin şikayet etmesi üzerine yeni site yöneticileri olduklarını iddia eden müşteki şüphelilerin, site yöneticileri olduğuna dair resmi bir belge sunmaları talep edilmesine rağmen site yöneticileri olduklarına dair herhangi bir belge ibraz etmemeleri, ayrıca site yönetim odasının anahtarlarını teslim etmemeleri nedeniyle müşteki şüphelilerin karşılıklı şikayetleri üzerine ‘İş ve çalışma hürriyetinin ihlali ile iş yeri dokunulmazlığının ihlali’ suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Sivil yönetimin Noter onaylı belgesi var

Ancak savcılığın bu açıklamasına rağmen, üç sivil kişinin 7 Temmuzda site yönetimine seçildiğine dair Noter onaylı belgeler var.

7 Temmuz 2023 tarihli Bakırköy 30. Noterliği onaylı belge sitenin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Zafer Bektaş, Yönetim Kurulu Yardımcı Üyeliğine Mariye Sarıcı, yine Yönetim Kurulu Yardımcı Üyeliğine Nursel Bulat’ın oy birliğiyle seçildiğini tastik için çıkarılmış.

Başsavcılık, ‘müştekiler arasında hakim yok’ diyor ama yeni Yönetim Kurulu üyesi Mariye Sarıcı’nın Başakşehir Polis Merkezi’nde alınan ifadesi olay yerinde yargı mensuplarının bulunduğunu ortaya koydu. Sarıcı’nın ifadesinde “10.07.2023 tarihinde saat 20.00 sıralarında diğer yönetim kurulundaki arkadaşlar, 4-5 temsilci ve denetçi olan Ali Şentürk ile beraber yönetimi teslim almak için gittik. Adalet Bakanlığı’na ait lojmanların atanmış temsilcileri hakim Mithat Ç. ve hakim Metin Ö. içerideydi, kendisi bizlere neden geldiğimizi sordu. Biz de kendisine daha önceden Adalet Bakanlığı blok temsilcilerine de tebligat yapılmıştı ve konudan haberdardılar. Herkes içerideyken Mithat Ç. ‘Ben yargıcım benimle düzgün konuşun’ diyerek çıktı. Giderken ben ve Nursel Hanım’ın üzerine yürüyerek gitti. Daha sonra içeride bulunan Metin Ö. ‘Bu tartışmalar benim konum değil beni ilgilendirmez, hukuken halletmeniz lazım’ diyerek çıktı. Hakim Arif T. de ‘Bu konu beni ilgilendirmez’ diyerek gitti. Eski yönetici Aynur Çelik sürekli şahsıma ve diğer yönetim kurulu üyelerine bağırarak ortamı gerdi(…) Personellerin çalıştığı odayı kilitledi. Üzerimize kapıyı kilitledi. Kapıyı çilingirle açtırdık” deniyor.

Yargıtay savcısı, Gezi davasındaki cezaların onanmasını istedi, 'Can Atalay çıkamaz' dediYargıtay savcısı, Gezi davasındaki cezaların onanmasını istedi, ‘Can Atalay çıkamaz’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.