Ölen kuryenin eşine ‘intihar etti’ denmiş: ‘Olayı kapatacaklardı’

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud’un aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi "Görüntüler ortaya çıkmadan önce bana eşimin intihar ettiğini söylediler. Belki de örtbas edeceklerdi" dedi.

Gündem 10 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

“Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı yapmasa belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı…”

Böyle diyor Öznur Göçer. Öznur Göçer biri otizmli iki çocuk annesi bir kadın ve 30 kasımda İstanbul’da, Avrasya tüneli çıkışında motorsikletine arkadan çarpılan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi. Ama bugün artık Yunus Emre’nin “dul eşi.” Çünkü Yunus Emre hastanede öldü. Artık yok.

Öznur Göçer isyanında haklı, çünkü Yunus Emre’ye arkadan çarpan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud da artık yok. İki polisin düzenlediği ve onu değil ölen Göçer’i kusurlu gösteren rapora dayanarak ve savcının bırakın gitsin talimatıyla elini kolunu sallaya karakoldan çıktı ve çekip gitti. Nereye, bunu biz henüz bilmiyoruz, ama bilen mutlaka var. Biliyor da ne yapıyor, onu da bilmiyoruz.

Öznur Göçer isyanında haklı, çünkü İBB’nin kazanın olduğu bölgede kameraları olmasa yaşananın kaza değil cinayet olduğu bilinmeyecek, öğrenilmeyecek, o kamera görüntüleri olmasa olay kapanıp gidecekti ve dul kadın kocasının cinayete kurban gitmesi yetmezmiş gibi bir de intihar acısı yaşayacaktı. Çünkü öyle denmişti ona; belki ölüm raporunda da bu yazacaktı…

Ama vardı o kameralar ve gördük, artık iyice biliyoruz ki 30 kasım günü Avrasya Tüneli’nin Yenikapı çıkışında şu oldu:

Yunus Emre Göçer çok da hızlanmadan, yolun sağında motorsikletiyle seyrederken Somali Cumhurbaşkanı’nın kullandığı diplomatik plakalı araç arkadan  hızla geldi. Ve vurdu.

Yunus Emre Göçer hastaneye kaldırılıp “yoğun bakım”a alındı.

İki polis kaza raporu yazdı, kusurlu olan arkadan gelip vuran Hassan değildi elbette; hiç haberi yokken, üstelik hız da yapmıyorken arkadan vurulan motorsikletli Yunus Emre’ydi. Bu bilgi mi verildi savcıya ya da savcı mı o bilgiyi böyle istedi bilinmiyor, Hassan Sheikh Mohamud elini kolunu sallaya sallaya çıktı gitti karakoldan.

Ama bundan sonrası biraz farklı:

İki polisin Hassan’ı anında serbest bıraktıran raporundan sonra bir de bilirkişi raporu hazırlandı ve orada dendi ki, ‘asli kusurlu Somali cumhurbaşkanının oğlu Hassan Sheikh Mohamud.’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mohamud hakkında yakalama kararı verdi bu raporun ve kamuoyunun öfkeli tepkisinin ardından.

Ama  geçmiş ola. Hassan Sheikh Mohamud 2 Aralık’ta yurtdışına kaçmıştı bile.

Kuryeyi öldürüp kaçtıktan sonra: Başsavcılık titizlikle soruşturuyormuşKuryeyi öldürüp kaçtıktan sonra: Başsavcılık titizlikle soruşturuyormuş

Dönelim biz tekrar Yunus Emre Göçer’in “dul eşi” Öznur Göçer’e.

Biri otizm hastası iki çocuğuyla ortada kalan motokurye Yunus Emre’nin eşi Öznur Göçer Cumhuriyet’ten Cengiz Karaköz’e şöyle demiş: “Eşimin ölümüne neden olan, kaçmasına göz yuman herkesten şikâyetçiyim. O adam polisler hatalı tutanak tuttuğu için elini kolunu sallayarak kaçabildi. Yetkililer gereğinin yapılacağını söylüyor, ancak ben bu söylenenlere ikna olamıyorum.”

‘Görüntüler ortaya çıkana kadar polis intihar dedi’

Kazanın ardından yetkililerin motokurye Göçer’in acemi olup olmadığını sorguladığını da söylemiş Öznur Göçer ve şu ürpertici bilgiyi vermiş: “Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı yapmasa belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı.”

‘Çocuklarımla bir başımıza kaldık’

“15 yaşında lise öğrencisi kızım, sekiz yaşında otizm hastası çocuğum var. Çocuğum hasta olduğu için sosyal hayattan dışlanıyordu. Onun rehabilite olabilmesi için eşimle dişimizi tırnağımıza takıp çabalıyorduk. Şimdi yalnız başımıza kaldık” diye de yakınmış çaresizce dul eş.

Adalet Bakanlığı: Polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından “Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası ile ilgili olarak kaza sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesini yapan polis memurları hakkında adli soruşturma başlatıldı” diye duyurdu.

“Alınan ikinci rapor üzerine iki rapor arasındaki çelişkinin giderilmesi ve kesin rapor alınması için Adli Tıp Kurumundan rapor beklenmektedir. Sıfatı ne olursa olsun herkes kanun karşısında eşit olup şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte, soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” de demiş.

Motokuryeler Göçer için eylemdeydi

Yüzlerce motokurye meslektaşlarının Somali Cumhurbaşkanının oğlu tarafından öldürülmesini ve sonra da serbest bırakılıp yurt dışına kaçmasını protesto etti dün Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak.

Zincirlikuyu metrobüs köprüsünden hareket eden motokuryeler meslektaşları Yunus Emre Göçer için Çağlayan Adliyesi önünde adalet istedi. Eyleme CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de kendi motoruyla katıldı.

Mohamud’u salan savcı kim?

Mohamud’un salıverilmesini isteyen savcının kimliğine dair de önemli bir iddia ortaya atıldı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz konu ile ilgili köşe yazısının o bölümünü şöyle yazdı:

“Polisler Nöbetçi Savcı Ahmet Ünal’ı arayarak talimatını sordu. Savcı sözlü talimatında taksirle yaralama iddiasıyla soruşturma başlatılmasını, Göçer’in ifadesinin alınmasını istedi. Ayrıca ‘Mohamud’un şüpheli ifadesinin alınmasını ve başkaca işlemi yok ise polis merkezi amirliğinden salıverilmesini’ uygun gördü.”

Bir kurye öldü, kim vurduya gittiBir kurye öldü, kim vurduya gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.