Sokak ortasında çatışma: Valinin korumaları müdahale etti

Siirt’te husumetli olduğu öğrenilen iki grup sokak ortasında çatıştı. Çatışma sokağındaki camide bulunan valinin korumalarının müdahale ettiği olayda iki kişi yaralandı.

Gündem 31 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Siirt’te dün 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Hacı Fethi Serin Camii yakınında husumetli oldukları öğrenilen iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.

O sırada Siirt Valisi Kemal Kızılkaya’nın da sokaktaki camide olması önce kısa süreli “valiye saldırı mı düzenlendi?” paniğine yol açtı.

Vali Kemal Kızılkaya’nın dışarıda bekleyen korumaları müdahale etti. İki kişinin yaralandığı kavga anına ait görüntüler ve görüntüyü çeken kişinin olayı Vali Kızılkaya ile ilgili sanıp yaşadığı panik kameraya yansıdı.

Çatışmayı cep telefonuyla görüntülediler

İhbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kavgada yaralanan C.T. ve B.G. ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Olaya karışan bazı şüpheliler gözaltına alındı. Yaralıların hastanede tedavisi sürüyor.

Kavga sırasında camide cep telefonu ile silah seslerinin geldiği yönü çeken ve makam aracını gören kişi ‘Valiyi mi vurdular?’ diye panikle sorarken bir başkası ‘Yok, yok, bir şey yok, sakin olun. Vali Bey burada. Sayın Valimizi içeri alın. Sayın Valim, içeri girin” dedi.

Pastanede 'barışma' buluşmasında çatışma: Üç kişi öldüPastanede ‘barışma’ buluşmasında çatışma: Üç kişi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.