Sokak ortasında öldürülen öğretmen kan davası kurbanıymış

İstanbul'da arabası kurşunlanan Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz'ın kan davası yüzünden öldürüldüğü ortaya çıktı. Onu öldüren Adem G. 'Yaptığımın kötü bir şey olduğunu biliyorum' dedi.

Gündem 7 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Abdulbaki Durmaz isimli öğretmenin aracına bir kişi kurşun yağdırdı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde aracıyla seyir halinde olan Türkçe öğretmeni 44 yaşındaki Abdulbaki Durmaz’ın yanında bir taksiden Adem G. imdi. Bir anda Abdulbaki Durmaz’ın aracına peş peşe ateş eden Adem G. aynı taksiyle kaçtı, Abdulbaki Durmaz da yere yığıldı.

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı öğretmeni hastaneye kaldırdı ama tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayet kan davası yüzünden işlenmişti, Batmanlı iki aşiret arasında yıllardır süren çatışmanın sonucuydu bu ölüm. Polisler  2017 yılından beri süre gelen kan davası sonucu birçok kişinin öldürüldüğü ve yaralandığını tespit etti.

Bugün Adem G. bir lokantada yemek yerken bulundu. Şüpheli kendisini yakalayan polislere “Bu bir kan davası. Yaptığımın kötü bir şey olduğunu biliyorum” dedi.

Cinayet Büro Amirliğine getirilen şüpheli Adem G., emniyetteki sorgusunun ardından zırhlı polis aracıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelinin “Susma” hakkını kullanarak ifade vermediği öğrenildi. Yetkililer saldırısı sırasında Adem G.’nin yanında bulunan ve olay yerine gelip ardından da kaçtığı taksiyi kullanan kardeşinin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Öğretmen silahlı saldırıda öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.