Sokakta konuşunca tutuklanmıştı: Dilruba en az 17 gün daha hapiste

Sokak röportajında Instagram'ın kapatılmasına ilişkin yorum yaptıktan sonra kendini cezaevinde bulan Dilruba Y., 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacak. Tutukluluğuna itiraz edildi, kabul edilmezse duruşmaya kadar en az 20 gün hapiste kalmış olacak.

Gündem 16 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Dilruba'nın röportaj verdiği anlar.

İzmir’de sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Y.’nin hakim karşısına çıkacağı gün belli oldu. Dilruba’nın avukatı Hüseyin Yıldız “İlk kez bu kadar hızlı iddianame hazırlandığına şahit oluyorum” diye konuştu.

Daha önceki açıklamasında  “Haksız ve hukuksuz bir tutuklamayla karşı karşıyayız. Sonuna kadar itirazlarımızı sunacağız. Ve bu itirazlarımız neticesinde de Dilruba’nın tahliye edileceğine hukuki inancımız sonsuz” diyen Dilruba Y.’nin avukatı Hüseyin Yıldız, tutukluluğa itiraz dilekçesi verdiklerini ifade etti.

Dilruba Y., 3 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. 12 Ağustos’ta tutuklandığı göz önünde bulundurulduğunda Dilruba tutukluluğa itirazı kabul edilmezse duruşma gününe kadar en az 20 gün boyunca hapiste kalmış olacak.

Ne olmuştu?

İzmir’de  ‘Tüylü Mikrofon’ isimli kanalın sokak röportajında Instagram’a getirilen erişim yasağıyla ilgili soruyla ilgili düşüncülerini dile getiren Dilruba Y. ertesi gün cezaevine götürüldü. Sosyal medyada yayılmasıyla birlikte Dilruba’nın röportajı yetkililerin de radarına girdi. Olayın ertesi günü tutuklanan Dilruba önce İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Dilruba’nın tutuklu yargılanmasına karar verildi. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Dilruba, 12 Ağustos’tan bu yana tutuklu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.