Sokakta ‘ben öldürdüm’ dedi, emniyette ise ‘intihar etti’

Kocaeli'de Mikail Kurulay evine gittiği kadını öldürüp sağlık ekiplerini aradı. Gözaltına alınan Kurulay kadının intihar ettiğini söyledi ama olay yeri görüntüleri farklı çıktı.

Gündem 5 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Kocaeli’de yaşayan Mikail Kurulay İzmit’te Sibel Kayman’ın evine gitti. Burada Kayman’la kavga eden Mikail Kurulay yanındaki silahı çıkarıp 25 yaşındaki kadına ateş etti ve göğsünden yaraladı. Kurulay daha sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp Sibel’in intihar ettiğini söyledi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kadın kaldırıldığı hastanede öldü.

25 yaşında öldürülen Sibel Kayman.

Mikail Kurulay ise gözaltına alındı ve emniyette sağlık ekiplerine aynı şeyleri söyledi, Sibel’in kendini vurduğunu anlattı. Ama Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri inceleme sonucunda Mikail Kurulay’ın ateşlediğini tespit etti. Adliyeye sevk edilen Mikail Kurulay tutuklandı. Kurulay’ın hem emniyet, hem de savcılıkta Kayman’ı öldürmediğini, çıkan tartışmada kadının silahını kaparak intihar ettiğini söylediği öğrenildi.

Ancak Sibel Kayman ambulansa alınırken yaşananların kamera görüntüleri ortaya çıktı. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydettiği görüntülerde Mikail Kurulay’ın sağlık ekiplerine “Abla beni öldürün ne olur abla. Abla ben öldürdüm. Abla valla ben öldürdüm. Yaşıyor mu? ” diye seslendiği görüldü. Sık sık “Sibelimi yaşatın” diye bağıran Mikail Kurulay’ın “Ben yapmadım. Yaşayamam abi. Bu nasıl iştir abi?” cümleleriyle bağırdığı anlar da kameraya yansıdı.

Bu bildiğin cinayet, cezası da müebbetBu bildiğin cinayet, cezası da müebbet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.