Komando bıçaklı cinayet: Alkollü olmasına sinirlenip cezalandırdım

İstanbul'da yaşayan Yıldıray Koç yolda yaralı bulundu, kaldırıldığı hastanede öldü. Onu öldüren Azad M. yakalandı ve içkili halinden rahatsız olduğu için bıçakladığını söyledi.

Gündem 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Azad M. (solda), öldürülen Yıldıray Koç (sağda).

İstanbul’da yaşayan Yıldıray Koç 27 Nisan’da Büyükçekmece’deki Ulus Mahallesi’nde yürürken bir anda bıçaklandı. Telefonla aradığı ailesi geldiğinde 50 yaşındaki Koç kanlar içinde sokakta yatıyordu, ağır yaralıydı. Hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada polis olay yerini gören güvenlik kameralarını incelediğinde katilin izini buldu. Güvenlik kamera görüntülerinde yolda sendeleyerek yürüyen Yıldıray Koç’un peşinden şüphelinin karanlık sokağa girdiği ve bir süre sonra koşarak uzaklaştığı görülüyor. Şüphelinin üstünde beyaz ayakkabı, siyah kapüşonlu polar ve siyah eşofman olduğu fark ediliyor. Polis bu görüntülerin izini sürerek kısa sürede şüphelinin kimliğini tespit etti.

Cinayette kullanılan komando bıçağı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaydan bir gün sonra şüpheliyi Büyükçekmece’de operasyonla gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguya alınan şüpheli suçunu itiraf etti. Şüpheli Azad M.’nin “Yolda alkollü olduğu için sendeleyerek güçlükle yürüyen bir kişi gördüm. Daha önceden hiç tanımıyorum. Bir süre takip ettim. Bu durumda olmasına sinirlendim. Karanlık bir sokağa girdiğinde arkadan yaklaşarak onu bıçaklayıp cezalandırdım. Sonra hemen kaçtım. Amacım öldürmek değildi yaralamaktı” dedi. Olayda kullanılan komando bıçağı ve olay günü giydiği kıyafet Azad M.’nin gösterdiği yerde ele geçirildi. Şüpheli Azad M. işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf: ‘Görev tamam’ pozuSinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf: ‘Görev tamam’ pozu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.