Starbucks saldırganı: Filistin davası olmasa bardakları bir yerlerine sokardım

Kocaeli’nde Filistin eylemi yapan bir grubun Starbucks’ta oturanların kahvelerini yere atmalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Bardakları yere attığı görülen Uğur Koç, “Başka bir ortamda yapsalar o bardakları bir taraflarına sokardım ama Filistin davasına zarar vermemek için yere attım” dedi.

Gündem 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Gazze’deki savaş sebebiyle ülke genelinde İsrail ürünlerine boykot kampanyaları düzenleniyor. AK Parti Gençlik Kolları da Starbucks şubelerinde masa işgali eylemi yapmıştı. Önceki gün Kocaeli Outlet Center’da düzenlenen Filistin için İnsan Zinciri eyleminde ise Starbucks’ta oturanların kahvelerini yere döken bir kişinin görüntüleri tepki çekti.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri ve Kocaeli Milli Kuruluşları İzmit Outlet Center AVM’de insan zinciri oluşturdu. Eylem sürerken Starbucks şubesine gelen bir grup önce oturanlara boykot çağrısı yaptı, ardından masa masa dolaşıp oturmaya devam eden müşterilerin kahvelerini yere döktü. Masalardan müşterilerin kalkmasını sağlayan grup ardından sloganlar attı.

Görüntüler sosyal medyada yaygınlaşınca tepki çekerken kimileri süren boykotların karalandığını söyledi.

Yaşanan olayın ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü protesto ile ilgili soruşturma başlattı. Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’ın yaptığı açıklamada “Talimat geldi. Son olayda halkın huzurunu bozanlar hakkında işlem yapıyoruz. Ortada sınırları aşan bir durum var. Bunlarla ilgili işlem yapmadık. Ama son günlerde işin dozajı artıyor. Bize gelen talimat gereği bu tip olaylarla ilişkin işlem yapılacağını belirtmek isteriz” dendi.

Öte yandan videoda müşterilerin bardaklarını alıp yere attığı görülen Uğur Koç da sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Koç “Biz oraya sadece protesto için gitmiştik. Bütün masalar protesto sonunda bizi alkışlayıp mekanı terk etti, yalnız bu arkadaşlar alay edip bizi aşağıladı. Bu yaptıklarını başka ortamda yapsalar o bardakları bir taraflarına sokardım ama Filistin davasına zarar vermemek adına sadece kahvelerini yere attım. Cezam neyse ödemeye hazırım. Şeref duyarım” dedi.

Masada oturanların bardaklarını yere atan Uğur Koç sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Koç mesajının sonunda Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde’ye selam gönderdi. Bardakları yere attığı videoya da Ubeyde’nin konuşmasını ekleyerek yeniden paylaştı.

Koç eylemden bir gün önce de “Yarın Kocaeli’nin en işlek, en kalabalık Starbucks’ı beklesin bizi. Müşterilerine Ebu Ubeyde’yi dinleteceğiz. Bu saatten sonra Kocaeli’de hiçbir Yahudi destekçisi işletmeye huzur yok” paylaşımı yaptı.

Öte yandan Kocaeli yerel basınında Koç’un 10 Kasım 2018’de Atatürk’e hakarettene kısa süre tutuklu kaldığı bilgisi yer aldı. Koç’un tutuklanmasına sebep olan paylaşımda Mustafa Kemal Atatürk ile Kemal Paşa tatlısı üzerinden dalga geçtiği öğrenildi.

İsrail protestosu Starbucks'a yöneldiİsrail protestosu Starbucks’a yöneldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.