Sosyal medya fenomeni polisi vurmuştu: ‘Dudakların çok güzel, sarıl bana’ diye taciz etmiş

İzmir'de kendisini evine getiren polisi karnından vuran sosyal medya fenomeni Büşra Karademir'in "Dudakların çok güzel. Sarıl bana sevgili olalım" diye taciz edildiği ortaya çıktı. İddianamede Karademir için de ceza isteniyor.

Gündem 26 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İzmir’in Karabağ ilçesindeki olay dört çocuk annesi sosyal medya fenomeni Büşra Karademir’in boşanma aşamasında olduğu eşi Cenk Karademir’in kapıya dayanarak “Kırar, girerim” diye tehdit etmesi, onun da 112’yi aramasıyla gelişti.

Polisler adrese geldi. Karademir’i Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine götürdü.

Sabah gazetesinde yer alan iddiaya göre polis memuru Süleyman Ay “Buraya böyle güzel kadınlar gelmiyor” diyerek Büşra Karademir’e şeker verdi. Ardından yanağına dokundu.

Taciz bununla da sınırlı kalmadı. Süleyman Ay ve polis otosunu kullanan diğer polis Ş.M. kadını evine götürdü. Araçtan inen Ay “Kapıyı kontrol edeyim” diyerek Karademir’le birlikte eve girdi.

‘Dudakların çok güzel, sarıl bana, sevgili olalım’

Beylik silahını ve ceketini çıkararak evdeki aynanın önüne bırakan Ay iddiaya göre Karademir’i köşeye sıkıştırarak cinsel tacizde bulundu. Genç kadına “Dudakların çok güzel. Sarıl bana sevgili olalım” dedi.

Daha sonra zorla Karademir’i öpmeye çalıştı. Polis Süleyman Ay’ı engellemeye çalışan genç kadın aynanın üzerindeki silahı alarak ateşledi. Ay karnından yaralandı. Karademir balkona çıkarak “Polis bana saldırdı. İmdat. Polisi vurdum” diye bağırarak yardım istedi.

‘Kadınlarla arkadaşlık kurmaya çalıştığını fark etmiştim’

O sırada araçta bekleyen polis Ş.M.’nin ifadesi de soruşturma dosyasına girdi. Ş.M. şunları söyledi: “Olay günü ekip aracını ben kullanıyordum. Büşra hanımın evine geldiğimizde Süleyman Ay bana ‘sen araçta bekle’ dedi. Beraber apartmana girdiler. Süleyman Ay’ın daha önce de kadınlarla samimi olmaya ve arkadaşlık kurmaya çalıştığını fark etmiştim. Eve girdikten yaklaşık 7-8 dakika sonra Büşra Karademir balkondan bağırarak yardım istedi. ‘Polis bana saldırdı. Polisi vurdum’ diye bağırıyordu.”

Ş.M.’nin cep telefonu kamerasıyla yaptığı kayıt da dosyada yer aldı. Görüntülerin ses çözümünde polis “Araçta 15 dakikadır bekliyorum. Süleyman beyefendi kadınla içeride hiçbir işimiz olmadığı halde içeride ne yapıyor bir kendileri bir Allah biliyor. Polislik hiçbir işi yok şu an. Beyefendi kadının evine girdi. Hadi evine bıraktık ama niye girildiği enteresan” diyor.

36.5 yıla kadar hapsi istendi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sanık Süleyman Ay’ın ‘nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan bir yıldan üç yıla, ‘cebir tehdit hile kullanarak cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan üç yıldan 10.5 yıla, ‘nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçundan yedi buçuk yıldan 15 yıla, ‘zincirleme cinsel taciz’ suçundan altı aydan üç yıla, ‘sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı’ suçundan iki yıldan beş yıla kadar olmak üzere 14 yıldan 36.5 yıla kadar hapsi istendi.

Büşra Karademir için de ceza isteniyor

Öte yandan tacize uğrayan Büşra Karademir için de ceza istendi. ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan dokuz yıldan 15 yıla, ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçundan bir yıldan üç yıla olmak üzere toplam 10 yıldan 18 yıla kadar hapis talep edildi.

Ay ile Karademir önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.