Bu bayramın polemiği Soylu ile komedyen Özgür Turhan’dan: İlaç, kokain, terör… Yok yok!

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisiyle ilgili uyuşturucu üstünden espri yapan komedyen Özgür Turhan’a sosyal medyadan öyle bir cevap verdi ki, PKK, FETÖ, anti-emperyalizm, Gazze her şeyi bu polemiğin içine dahil etti.

Gündem 8 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Her şey komedyen Özgür Turhan’ın son gösterisinden bir kesiti sosyal medya hesabından paylaşmasıyla başladı. Tylolhot adlı ilaçla ilgili bir anısını anlatan ve ilaçla kokain arasında bağlantı olduğu söylentilerine değinen Turhan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu sözlere uyuşturucu üzerinden gönderme yaptı: “Ben Tylolhot’un uyuşturucuyla bağlantısı olduğunu düşünmüyorum çünkü hiç Süleyman Soylu’yla fotoğrafını görmedim.”

Seyircilerin kahkahalarının ardından “Muhteşem espri yaptım diyen Turhan şu sözlerle devam etti: “Espride zamanlama çok önemli. Bunu üç ay önce yapsam içerideydim.”

Turhan’ın bu sözlerinin yer aldığı video Twitter/X’te binlerce beğeni aldı. Ancak şakaya gülmeyen biri vardı: Süleyman Soylu.

Soylu da Turhan’ın bu esprisinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İsim vermeden  Özgün Turhan’ı “komedyen değil fetödyen” olmakla itham etti. Konuyu PKK’ya, antiemperyalizme ve Gazze’ye getirdi, şakalara konu olmasının nedenini bu konulardaki tutumu olduğunu iddia etti:

“Hayatım boyunca ülkeme ve milletime sadakatim dolayısıyla anti-emperyalist oldum ve olmaktan gurur duyarım. Aylardır devlete, polise, jandarmaya ve bizlere yapılan bütün iftiraları seyredenlere siyasi uzantısı belli güya komedyen veya fetödyen üzerinden sonuç alma, saldırarak sindirme gayretinde olanların saldırılarına neden olan tutumumu tekrar edeyim; Amerika Gazze’de katildir. İsrail Gazze’de katildir. pkk-pyd teröristtir. İşbirlikçileri de teröristtir. Bu kişiyi komedyen diye şikayet edersem; Nejat Uygur, Halit Akçatepe ve Kemal Sunal’a haksızlık ederim. Onun için şifa diliyorum.”

Fakat iş burada bitmedi. Soylu’nun paylaşımını alıntılayan Turhan ise esprili bir dille “Arkadaşlar direkten döndüm, sınır burasıymış” yazdı.

Yatalak hastayla 'dalga geçen' iki komedyen: Z kuşağı ofansif mizah dersi veriyorYatalak hastayla ‘dalga geçen’ iki komedyen: Z kuşağı ofansif mizah dersi veriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.