Protesto biraz ileri gitti: Starbucks’ta müşteriye küfür, polise tokat savurdu

Niğde'de bir kişi İsrail’i protesto iddiasıyla Starbucks şubesine gidip çalışanlara ve müşterilere küfür etti. Vatandaşları tehdit eden saldırgan olay yerine gelen polise de tokat attı.

Gündem 9 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Niğde’de bir vatandaş, İsrail’i protesto amacıyla kahve zinciri Starbucks’a geldi, içeride oturan müşterilere hakaret etmeye başladı. Bu duruma bazı müşteriler sinirlendi.

Tartışmanın büyümesinin ardından müşterilere hakaretler savuran kişi sakinleştirilmeye çalışıldı. Bir vatandaş “Kadına el kaldıramazsın. Herkesin özgür iradesi var. Sen burada kimi suçlayabilirsin” diyerek saldırganı dışarı çıkarmaya çalıştı.

Starbucks’ta oturan müşterilere hakaret ve küfür eden şahısla müşteriler arasında tartışmanın büyüyünce olay yerine polis geldi.

Protestocu dışarıda konuştuğu polise bir anda tokat attı. Polisin de karşılık vermesi üzerine saldırgan etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

https://twitter.com/hdrcrd2023/status/1733197895732457500

10Haber’e konuşan AK Parti milletvekili uyarmıştı

Starbucks eylemleri AK Parti gençlik kollarının boykotuyla başlamıştı.

AK Parti ve Cumhur İttifakı ortakları İsrail’e tepkiyi boykot eylemlerine taşıyor. Örneğin AK Parti Gençlik Kolları Starbucks şubelerine gidip bir şey yiyip içmeden oturuyor ve masaları meşgul ediyor.

AK Parti Gençlik Kolları’nın başlattığı Starbucks eyleminin benzerini yapan kimi gruplar ise boykot çağrısını şiddet eylemine dönüştürüyor.  Starbucks şubesinde oturanların kahvelerini yere dökenler, Amerikalı hamburger zincirinin şubesine fare atanlar, camları taşlayanlar, kurşunlayanlar, çalışanlara saldıranlar… Örnekler çoğalıyor.

10Haber’e konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel şiddet eylemlerini eleştirmiş ve “Şiddetin mazereti olmaz” demişti.

AK Parti vekili Karayel’den Starbucks yorumu: Şiddetin mazereti olmazAK Parti vekili Karayel’den Starbucks yorumu: Şiddetin mazereti olmaz

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.