Su ararken gaz buldular, çöp poşetine doldurup test ettiler

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde bulunan Gaziköy Mahallesi'nde su sondajı çalışmaları sırasında gaz çıktı. Mahalle muhtarı Altıntaş gazı çöp poşetine doldurup test ettiklerini, yandığını gördüklerini söyledi. Gaz kokuyor, boğaz kuruluğu yapıyormuş.

Gündem 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Olay Tekirdağ Şarköy’de, Gaziköy Mahallesi’nden geçen Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üstünde meydana geldi. Gaziköy’de meyve ağaçlarını sulamak için yapılan sondaj çalışmasında patlama oldu. Sondaj çalışmalarında 136 metreye ulaşılınca bir anda basınçlı gaz çıkışı yaşandı. Gaz çıkışı beş günden bu yana  devam ediyor.

Ganos fay hattı üzerindeki bu olay mahalle sakinlerini tedirgin etti.  Çevredeki insanlar boğaz kuruluğu ve yoğun petrol ve gaz kokusu yayan gaz çıkışının olduğu yere atılan pet şişeler basınçla dışarıya fırlıyor.

Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş çıkan gazın ne olduğunu test etmek için çıkan basınçlı havayı köylülerle birlikte çöp poşetine doldurdu. Çöp poşetinden delik açılması üzerine yakılan çakmakla çıkan gaz bir anda alev aldı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

Durumu yetkililere bildiren Muhtar Altıntaş “Bir amcamız meyveye su almak için sondaj vurdurmuş. Sondaj vurduğu gün 130’a inen makine başlık değiştirirken bir boşluğa düşmüş. Makine boşluğa düştükten sonra yukarıya basınçlı bir gaz gelmiş. Gaz çıkışı beş günden bu yana basınçlı bir şekilde devam ediyor. Yetkililerin bir önlem almasını istiyoruz. Çünkü gaz kesileceğe benzemiyor ve çok yanıcı bir gaz. Yoğun petrol kokusu var. Hatta hasat yapan çiftçi vatandaşlarımız boğaz kuruluğu yaşamış” dedi.

Bedava doğalgazın bedeli 38 milyar liraBedava doğalgazın bedeli 38 milyar lira

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.