Balkondan düşen kadının eşi ‘intihar’ demişti: Müebbet hapsi isteniyor

Kayseri'de ay önce balkondan düşüp ölen Tülay Tolu'nun tutuklanan eşiyle ilgili iddianame tamamlandı, Yasin Tolu için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. İddianamede Tülay'ın vücudunda düşmesinden önce oluşmuş morluklardan bahsediliyor.

Gündem 7 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Yasin Tolu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) 2024 yılının ilk altı ayına ait verilerine göre 205 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bununla beraber 117 kadının ölümü de şüpheli olarak kayıtlara geçti. 2024’ün ilk 6 ayındaki şüpheli kadın ölümlerinde kadınların yüzde 12’si silahla vurulmuştu. Bireysel silahlanmanın artışının bir sonucuydu bu. Bir de yüksekten düşerek ölenler şüpheli olarak geçti kayıtlara. Yine 2024’ün ilk altı ayındaki şüpheli kadın ölümlerinin yüzde 12’si balkondan, camdan düşmüştü.

Bunlardan biri 34 yaşındaki Tülay Tolu’ydu. Kayseri’de yaşıyordu ve 36 yaşındaki Yasin Tolu’yla evliydi, iki çocukları vardı. Genç kadın 13 Şubat’ta 11 katlı binanın 6’ncı katında oturduğu dairenin balkonundan düştü. Haber verildi, polis ve sağlık ekipleri geldi, Tülay ağır yaralıydı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı, hastaneye kaldırdı ama genç kadın kurtarılamadı. Olayın ardından yakınlarının ifadesi alındı. Eşi Yasin Tolu bunların arasındaydı. Gözaltına alındı. Bir gün sonra da yani 14 Şubat’ta tutuklandı.

Yasin Tolu iddianamede de yer alan ifadesinde ısrarla eşini kendisinin öldürmediğini savunuyor, Tülay’ın intihar ettiğini ileri sürüyordu:

“Dönüp baktığımda eşim balkonun küpeştesinin üstündeydi. Cam balkonun da kanadını açıp ipine tutunduğunu gördüm. Göz göze gelmeden, ‘Ne yapıyorsun’ bile diyemeden aşağı atladı. Eşimin kendine zarar verme huyu vardı. Ancak intihar edeceği hiç aklıma gelmezdi. Kesinlikle ölümünde benim bir suçum yok.”

Ölü muayene ve ön otopsi raporuna bakıldığındaysa Yasin Tolu’nun Tülay’ı itip itmediği kesin değil. Ancak Tülay’ın vücudunda düşmeye bağlı morarmalar dışında daha önceden meydana gelmiş ekimozlar var. Bunlar ölü muayene ve otopsi raporuyla kesinleşti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi de bu doğrultuda tamamlandı ve Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yasin Tolu hakkında ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor, yargılama ilerleyen günlerde başlayacak.

Bir kadın cinayeti böyle önlendi: Yedi yerinden bıçakladı, tahliye oldu, kadın sesini duyurunca tekrar yakalandıBir kadın cinayeti böyle önlendi: Yedi yerinden bıçakladı, tahliye oldu, kadın sesini duyurunca tekrar yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.