‘Suriyeli lokantacı’ videosuyla gözaltına alınan oyuncu: Üzgünüm

Suriyeli lokantacı videosu sonrası gözaltına alınan tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş, serbest bırakıldıktan sonra açıklama yaptı. Demirtaş, "Olayın bu boyuta gelmesinden dolayı son derece üzgünüm" dedi.

Gündem 27 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Geçen hafta sosyal medyada Suriyeli bir lokantacının Türklere iş vermediğine dair video yayıldı. Video tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş tarafından çekilmişti ve TikTok hesabından paylaşılmıştı. Ancak videonun gerçekten Suriyeli bir lokantacı tarafından çekildiği zannedildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da aynı videoyu “Ulan zibidi Suriyeli, bir de utanmadan dalga geçiyor. Senin gibi yaratıkları, ülkemize davet edenlere yazıklar olsun” diyerek paylaştı.

10Haber’in ulaştığı Ozan Arif Demirtaş ise videoyu mizah amaçlı çektiğini belirtti ve “Bu videonun mizah amaçlı olduğunun anlaşılmayacağını düşünmedim. TikTok hesabımda da çok sayıda mizah amaçlı video var. Diğer platformlara bu videonun nasıl düştüğü konusunda ise bir fikrim yok” demişti. Bu olayın ardından Demirtaş gözaltına alındı. Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan oyuncu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada tekrar videonun amacının mizah, taklit komedisi olduğunu belirtti ve TikTok dışındaki sosyal medya platformlarında da paylaşmadığını ifade etti. Videoyu paylaşırken de #güldürü #mizah gibi etiketler kullandığını dile getiren Demirtaş şunları söyledi:

“Sadece mizah ve güldürü amaçlı olduğunun anlaşılacağını düşündüğüm bir video ne yazık ki bir takım art niyetli kişi veya kişiler tarafından video üzerindeki yazılar değiştirilmek suretiyle çeşitli kaynaklarda hiç tasvip etmediğim şekillerde kullanılmıştır. Olayın bu boyuta gelmesinden dolayı son derece üzgünüm. Videonun art niyetli kişiler tarafından kullanılmış olmasından dolayı ben de ciddi mağduriyet yaşıyorum. Beni tanıyan herkes vatanıma milletime ne kadar bağlı olduğumu ve asla bilerek isteyerek böyle bir olaya sebebiyet vermeyeceğimi gayet iyi bilir. Olayların bu boyuta gelmiş olmasından dolayı son derece üzgün olduğumu belirtmek istiyorum.”

'Suriyeli lokantacı' videosu çeken oyuncuya gözaltı‘Suriyeli lokantacı’ videosu çeken oyuncuya gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.