Taksi almadığı için metrobüste doğum yapmıştı: Metrobüs şoförü ‘tarihe geçti’

Hanife Mete iki gün önce İstanbul'da taksi bulamayınca bindikleri metrobüste eşi Cemal Mete’nin desteğiyle doğum yaptı. Doğuma yardım eden şoför Mustafa Bozdemir de sevinçli, olayın İETT tarihine geçtiğini söylüyor.

Gündem 17 Ekim 2024

İstanbul Esenyurt’ta oturan Hanife Mete hamileliğinin sonlarına yaklaşmıştı. İki gün önce sancılarının artması üzerine eşi Cemal Mete ile birlikte hastaneye gitmek istedi. Ama çift taksi bulamayınca daha hızlı olacağını düşünerek sabah 08:30’da metrobüse bindi. Metrobüste doğum sancıları artması üzerine İETT şoförü aracı durdurdu. Yolcular indirildi ve metrobüs park alanına çekildi. Ancak bebek geliyordu. Genç kadın eşi Cemal Mete ve şoför Mustafa Bozdemir’in yardımıyla doğumunu gerçekleştirdi. Güvenlik görevlileri de aile destek verdi. Anne ile bebek doğumun ardından sağlık ekipleri tarafından Esenyurt Necmi Kadıoğlu hastanesine götürüldü. Bebeğin ve annenin durumu iyi.

Bebeğin babası olayı şöyle anlattı: ”Elimden geleni yaptım. Hanıma, çocuğa bir şey olur diye korktum. Çok şükür iyiler. Metrobüste yolcular vardı. Sağ olsun aracı boşalttılar. Sonra bir kenara çektik. Ambulansın gelmesini bekledik. Ambulans gelmeden doğum gerçekleşti. Taksiciye sordum, durağı da aradım. Taksi de durdurdum kimse almadı.”

Metrobüs şoförü: Belki İETT’nin tarihine ben de geçmişimdir

Metrobüs şoförü Bozdemir’e dün bu sıradışı olay soruldu. Bozdemir araç Sosyal Tesisler durağına geldiğinde Hanife Mete’nin rahatsızlandığını belirtti. Cemal Mete’nin yanına geldiğini, eşinin hamile olduğunu ve doğuracağını söylediğini anlatan Bozdemir “Ben de dedim neden taksi olayı olmadı? ‘Biz taksiye binemedik, olmadı, mecbur kaldık, daha hızlı gidebilmek için metrobüsle geldik’ dedi. Küçükçekmece durağına geldiğimizde de hanımefendinin sancıları biraz daha artmaya başladı” dedi.

Bu sırada yolcuları indirdiğini söyleyen Bozdemir şunları söyledi: “O ara bir güvenlik kardeşimiz de geldi. Onunla beraber yolcuları tahliye ettik. Sonra yukarıda en müsait yere arabamızı çektik, 112’yi aradım, sağlık ekipleri geldi. Gerekli müdahaleyi yaptılar. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Daha önce hiç böyle bir olay olmadı. Bu bir ilk, bir tarih de diyebilirim, bu olaya tanıklık ettim. Belki İETT’nin tarihine ben de geçmişimdir. Benim için çok güzel bir olaydı. Bebeğin ve annenin sağlıklı olduğunu öğrendim. O da ayrı bir sevinç oldu. İETT tarihine böyle güzel bir olay geçti.”

İstanbul’da toplu taşımadan ömür boyu ücretsiz yararlanacak

Diğer yandan bebeğin ilk ziyaretçileri Dilek İmamoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise aileyi kutlayarak “Metrobüs’te dünyaya gelen Yılmaz Bebek İstanbulkart ile ömür boyu toplu taşımadan ücretsiz faydalanacak. Mete ailesine bebeklerini sağlıcakla büyütmeleri dileğiyle” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.