Taksiciler otel çalışanlarıyla birlikte tuzak kurup fiyatı ikiye katlıyormuş

İstanbul Sultanahmet'te bazı taksicilerin otel çalışanlarıyla komisyon karşılığı anlaştığı, kendi belirledikleri fiyatlarla özellikle turistlere tuzak kurdukları ileri sürülüyor.

Gündem 28 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Taksiler her anlamda İstanbul’da yaşayanların en önemli sorunları arasında yer alıyor.

Elbette bunların ilki sürücülerin karşılaştığı hırsızlık, gasp, yaralama ve ölüm olaylarındaki artış. Birçok büyükşehirde ‘panik’ butonu gibi önlemler alınsa da bunların yeterli olup olmadığı halen tartışma konusu.

Madalyonun diğer yüzündeki problemse özellikle sabah ve akşam işe gidiş – dönüş saatlerinde araç bulamamak.

Yağmurlu havalarda ortadan kaybolan veya turist olmadığı için müşteri beğenmeyen şoförler büyük sıkıntı yaratıyor.

Buna benzer bir olayın İstanbul Sultanahmet’te yaşandığı, sürücülerin otel çalışanlarıyla ortak hareket ederek turistleri taksimetre ücretinin iki katı fiyatına taşıdığı iddia ediliyor.

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde otelden turisti alan taksici otel çalışanıyla el sıkışıyor. Çalışanın taksiciye ne kadar ücret alacağını tembihlediği de dikkat çekiyor.

Görüntüleri kaydedenlerse diğer taksiciler.

Turist araca bindikten sonra meslektaşlarının yanlarına giderek onlara tepki gösteriyorlar.

Telegram grubunda yolcu pazarlığı

Diğer taksicilerin iddialarına göre özellikle otellerin yoğun olduğu tarihi Sultanahmet bölgesinde bazı otel çalışanları ve taksiciler arasında kurulan Telegram gruplarında turist yolcu pazarlığı yapılıyor.

Otel çalışanları komisyon karşılığı anlaştıkları taksicilere yönlendirerek turistlerin fahiş fiyatlarla taşınmasını sağlıyor.

Duruma tepki gösteren bazı taksiciler meslektaşlarının etik olmayan bu davranışlarına karşı harekete geçti. Yetkililerden bu sorunun çözülmesini ve turistlerin mağdur edilmemesi için önlem alınmasını talep ediyorlar.

Polis sahte, taksi korsan: Buyurun dolandırıcılık hikayesinePolis sahte, taksi korsan: Buyurun dolandırıcılık hikayesine

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.