Taksicinin kafasına kaldırım taşıyla vuran adamı avukatı da kınadı: Beraat istemiyorum

İzmir'de aracına bindiği taksi şoförünün kafasına kaldırım taşıyla vurarak yaralayan adam 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Avukatı duruşmada "Müvekkilim için beraat talebim yok" dedi.

Gündem 4 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İzmir’de aracına bindiği taksi şoförünü kafasına kaldırım taşıyla vurarak yaralayan A.T. bir kez daha İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Yeniden savunma yapma talebi kabul edildikten sonra “Yaptığım hatanın farkındayım. Parasına, malına teşebbüs etmek gibi bir şey olmadı. Aşırı alkollü olduğum için vurdum. Poşetin içindeki taşı alkol alırken üstüne oturmak için koymuştum. İçinde alkol var sanıp yanıma almışım. Vurduğum için çok pişmanım. Yağma gibi bir durumum yoktu. Eşim ve üç yaşındaki oğlum ortada kaldı. Eşimle boşanma aşamasına geldik. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

A.T. taksicinin babası ve amcasından beş milyon lira para istediğini öne sürdü.

Müşteki taksici Selim Keleş de sanığın amcasının kendisini telefonla aradığını ve buluşmak istediğini vurgulayarak “Bir kafede oturduk. ‘Helalleşelim, adını koyalım’ dedi. Ben de durumun ciddiyetini anlattım. ‘Felç kalsam ne olacaktı’ dedim. O gün öylesine ‘beş milyon verin helalleşelim’ dedim. Onlar da bana 70 bin lira teklif etti” diye konuştu.

Daha sonra müşteki avukatı olayda kullanıldığı iddia edilen 3 kilo 600 gram ağırlığındaki parke taşının “taşla öldürmeye tam teşebbüs” konusunda inceleme yapılması için delil olarak mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti olayda kullanıldığı iddia edilen parke taşının suç delili olarak emanete alınmasına karar verdi.

Ayrıca müşteki taksici ve avukatı sanığın öldürmeye tam teşebbüsten yargılanması için ek iddianame düzenlenmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasının hazır olduğunu belirterek sanığın “gece vakti silahla yağma” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

‘Beraat talebim yok ama suçlamaya katılmıyorum’

Sanık avukatı savunmasında insan olarak sanığın karşısında olduğunu belirterek müvekkilini kınadığını vurgulayıp “Müvekkilim hakkında beraat talebinde bulunmuyorum. Ancak öldürmeye teşebbüs suçlamasına da karşı çıkıyorum” dedi.

Son sözleri sorulan sanık A.T. oğlu ve eşine kavuşmak istediğini bildirdi. Mahkeme heyeti karar için ara verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.