Taksiciyi para için öldüren İranlı: Çakıyla çok kez bıçakladım

Bindiği taksinin şoförünü öldürüp aracı gasbeden İranlı Gharehtapeh taksi ücreti yüzünden tartıştıklarını söyledi ve “Çakıyla çok kez bıçakladım” dedi. Aynı ifadede paraya ihtiyacı olduğunu ve hırsızlık için taksiye bindiğini de anlattı.

Gündem 19 Nisan 2024
Saldırgan Adliye'ye böyle götürüldü

İstanbul’da taksi şoförlüğü yapan 58 yaşındaki Yaşar Yanıkyürek, önceki gün Kadıköy’de kendisini durduran İranlı 42 yaşındaki Yoosef Bagherian Gharehtapeh’i aracına aldı. Taksinin ön koltuğuna oturan Yoosef Bagherian Gharehtapeh, Sarıyer’e girmek istediğini söyledi. Uyuşturucu etkisinde olduğu iddia edilen İranlı Gharehtapeh ineceği yer yaklaşırken 18.00 sıralarında araç içerisinde tartışma yaşandı. İranlı, Yanıkyürek’i bıçaklamaya başladı. Yanıkyürek kemeri takılı olduğu için kaçamadı. 12 kez bıçakladığı Yanıkyürek’i kemerini çözüp hareket halindeki taksiden yola atan Gharehtapeh, gasp ettiği araçla olay yerinden kaçtı. Yanıkyürek olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis ekipleri, Yoosef Bagherian Gharehtapeh’i Maslak’ta gasp etiği takside yakalayıp gözaltına aldı. Üzerinden uyuşturucu madde ve yüzlük, iki yüzlük çok sayıda banknot çıkan İranlı saldırganın emniyetteki ifadesinde ücret nedeniyle tartıştıklarını söylediği öğrenildi.  Taksi şoförü Yanıkyürek’in öldürüldüğü haberini alan meslektaşları gece yarısı Kadıköy’de konvoy oluşturarak eylem yaptı. Taksicilerin tepkisi dün sabah da dinmedi. Yanıkyürek’in cenazesinin Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü Gasılhanesine getirilmesi sırasında da yüzlerce taksici konvoy yaparak eşlik etti. Yapılan incelemede Yanıkyürek’in vücudunda 12 bıçak darbesi ve ellerinde kesikler tespit edildi. Yanıkyürek, öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedildi. Yoosef Bagherian Gharehtapeh, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gharehtapeh’in, 11 Şubat 2024’te turist vizesiyle Hakkari’den Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi.

İzmir’den sonra İstanbul'da da taksici cinayeti: Bıçaklayıp yola attılarİzmir’den sonra İstanbul’da da taksici cinayeti: Bıçaklayıp yola attılar

Gharetapeh poliste verdiği ifadesinde taksicinin kendisinden 200 dolar ücret talep ettiğini bu nedenle aralarında çıkan tartışmanın ardından olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkçe’yi güçlükle konuşan ve kendisini ifade etmekte zorlanan saldırgan, kendisini sorgulayan polislere olayın ardından paniğe kapıldığını kaçmak için taksiciyi aşağı atarak direksiyona geçtiğini anlattı.

Öte yandan taksinin araç içi kamerasının da olayı saniye saniye görüntülediği öğrenildi. Görüntülerde şüpheli Y.B.G.’in direksiyondaki Yaşar Yanıkyürek’i onlarca defa bıçakladığı ardından otomobilden atarak direksiyona geçtiği anların görüldüğü belirtildi.

“Canavarca hisle adam öldürme” ve “Yağma” suçlarından tutuklanması talep edilen şüphelinin savcılıkta verdiği ifadesinde, muhasebeci olduğunu belirterek Türkiye’ye 11 Şubat 2024’te 3 aylık vizeyle Hakkari’den giriş yaptığını, amacının iş aramak olduğunu, iş bulmazsa kaçak olarak Almanya’ya gitme amacının olduğunu söyledi. Türkiye’ye geldiğinden beri herhangi bir işte çalışmadığını da ifade eden şüpheli, Beyoğlu’nda bir otelde kaldığını, buradan kendisini Almanya’ya götürecek kişilere ulaşmaya çalıştığını öne sürdü.

Olayın gerçekleştiği 17 Nisan günü saat 12.00 gibi otelden çıktığını, yarım saat sonra bir taksiye bindiğini anlatan şüpheli Gharehtapeh, “Taksi ile gezerken turistlerin bilmediği yerlere götürüp gezdirmesini istedim. Taksici beni Şişli taraflarında gezdirdi. Beşiktaş taraflarını gezdirdi, biz gezerken bana ‘Seni saat 17.00’a kadar gezdirebilirim’ dedi. Sarıyer taraflarında kendisi benden taksi ücreti olarak 200 Amerikan doları istedi. Taksimetre açık değildi ama yaklaşık 1-1,5 saat gezmiştik. Kendisiyle dolarla anlaşmamıştık. Benden niye dolar istiyorsun dedim. Bu esnada aracı durdurmuştu. Araca binerken kendisine 500 TL para var, beni o kadar ücretle gezdir demiştim. Bunu hatırlatıp 200 dolar vermeyeceğimi söyleyince tartışmaya başladık. Kendisi küfür etti. Küfür etme dedim, ama küfür etmeye devam edince Taksiciler Odasına şikayet edeceğim dedim. Küfürlerine devam edince sinirlendim ve cebimde taşıdığım çakı bıçağıyla çok kez bıçakladım. O da beni engellemeye çalışıyordu. Kendisini yaraladıktan sonra onu taksiden attım ve şoför koltuğuna geçtim. Taksinin kapı kolu içinde paralar vardı. Onları da üzerime aldım. Oradan kaçmaya çalışırken bir müddet araçla devam ettim, gözlüklerim olmadığı için iyi görmüyordum, sonra polisler beni durdurup yakaladılar” dedi.

Üzerinden plastik kelepçe, koli bandı ve makas çıkmış

Öte yandan şüphelinin yakalandığı sırada üzerinde 10 adet plastik kelepçe, 1 koli bandı ve 1 makas çıktığı da ortaya çıktı. Bunlarla öldürmeyi planlayıp planlamadığı sorulan şüpheli, bunları eşyalarını paketlemek için kullandığını söyledi. Herhangi bir uyuşturucu madde kullanmadığını söyleyen şüpheli, her ne kadar taksimetre ücreti nedeniyle tartışma çıkmışsa da paraya ihtiyacı olduğu için taksiciden para çalmak için araca bindiğini ve pişman olduğunu da söyledi.

İran uyruklu Yoosef Bagherian Gharehtapeh çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye’yi sarsan taksici cinayeti davasında karar: Katile ağırlaştırılmış müebbetTürkiye’yi sarsan taksici cinayeti davasında karar: Katile ağırlaştırılmış müebbet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.