Taraftar gruplarından yağmur altında İsrail protestosu

Futbol taraftar grupları, İsrail'i protesto etti. Yapılan açıklamada, "Filistin halkının işgale karşı direnişini selamlıyor, dünyanın farklı ülkelerinde Filistin'e destek veren milyonları selamlıyoruz" denildi.

Gündem 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yağmur altında İsrail Konsolosluğu önünde buluşan gruplar sloganlar ve meşalelerle Gazze'ye destek gösterisi yaptı.

İsrail Konsolosluğu önünde toplanan Galatasaray – Ultraslan, Fenerbahçe – Genç Fenerbahçeliler, Beşiktaş – Çarşı, Trabzonspor – Gurbetçi Gençler, Bursaspor – Texas, Ankaragücü – Gece Kondu, Adana Demirspor – Şimşekler, Sakaryaspor – Tatangalar ve Kocaelispor – Hodri Meydan grupları sloganlar atarak İsrail’e tepki gösterdi.

Protesto sırasında sık sık sloganlar atıldı, meşaleler yakıldı.

“Terör devleti”

Gruplar adına yapılan açıklamada İsrail için Filistin’i açlığa, ölüme, zulme ve soykırıma mahkum eden terör devleti ifadesi kullanıldı.
İsrail’in insanlık suçu işlediği vurgulanarak “Batılı ülkelerin tüm dünyanın gözleri önündeki İsrail terörizmine hiçbir zaman ses çıkarmadığını bizler biliyoruz. Bundan dolayıdır ki tüm dünya, tüm insanlık ayakta ve kıyamda insanlık onuru için zalimin zulmünü meydanlarda haykırıyor ve haykırmaya da devam edeceğiz. İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de gerçekleştirdiği soykırım ve insanlık suçu vicdanı olan herkesin sabrını taşırmıştır” dendi.

Taraftar grupları Batı ülke yönetimlerini olan bitene seyirci kalmakla suçladı.

İsrail’in okulları ve hastaneleri bombaladığı, kadınları ve çocukları katlettiği belirtilen açıklama “Hüznümüz, acımız, öfkemiz çok büyük. Filistin direnişini amasız, fakatsız desteklemek insan olmanın gereğidir. Filistin direnişini savunmak bir haysiyet meselesidir, adamlık meselesidir. Zaman Kudüs zamanı, gün direniş günüdür. Kudüs için, Aksa için ayaktayız. Kardeş Filistin halkının işgale karşı direnişini selamlıyor, dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları selamlıyoruz” diye son buldu.
Açıklama sırasında defalarca meşaleler eşliğinde sloganlar atılarak Filistin’e destek verilirken İsrail’e tepki gösterildi.
Konuşmanın ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için dua edildi ve taraftar grupları sloganlarla alandan ayrıldı.

Gazze Şifa hastanesinde hastalar zorla tahliye ediliyorGazze Şifa hastanesinde hastalar zorla tahliye ediliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.