Telefonla tarikat üyeliği: ‘Sevgilim olacaksın, ‘hocam bana ne içirdiniz, tadı süt gibi’ diyeceksin’

Bursa'da kurduğu dergahta kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan eski polis Ahmet Şahin Uçar hakkında şikayetçi sayısı beşe yükseldi. Uçar'ın bir 'müridine' "Sevgilim olacaksın. Spermimi yutacaksın" dediği ortaya çıktı.

Gündem 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’de özellikle son yıllarda artan sayıda irili ufaklı tarikat ve cemaat sıklıkla cinsel taciz, saldırı haberleriyle gündeme geliyor. Şimdi de Bursa’da Arifane İlim Derneği’nde yaşananlar konuşuluyor.

Eski polis Ahmet Şahin Uçar bu çatı altında şeyhliğini ilan etmiş, zaman içinde iki kadın müridine cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Geçen cuma tutuklanan Uçar’la ilgili soruşturma genişledi. Şikayetçi sayısı beşe yükseldi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Uçar’ın iki kadını önce telefonla taciz ettiğini, sonra yüz yüzeyken saldırdığını anlattı.

Gazetecinin iki kadının ifadeleriyle ilgili yazdıkları şöyle:

“Melisa geçen yıl Bursa’daki dergaha gitti. Dergahta şeyhiyle baş başa kaldılar.

Melisa anlatıyor: ‘Rahat edebileceğimiz bir yere geçebiliriz’ dedi. Misafirhaneye gitmeyi teklif etti. Yaklaşmaya, temas kurmaya çalıştı. Yapamayacağımı söyledim. ‘Aklınla bu yolda yürüyemezsin, gönlünle yürümen lazım’ dedi. Teslim olmadan kaçtım. Arkama bile bakmadan. Çok kötü bir gündü.’

Uçar sonraki günlerde birçok kadına yaptığı gibi Melisa’ya da Telegram üzerinden pornografik mesajlar gönderdi. Bu mesajları aleyhte kullanılmasın diye okunduktan sonra sildi. Melisa’dan açık-seçik fotoğraflarını çekip göndermesini, kendisini evine davet etmesini istedi.

Melisa tarikatla bağını kopardı, iki başsavcılığa suç duyurusu yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na ihbar etti.

‘Karı koca gibi olacağız’

Uçar birkaç gün sonra da Deniz’e ‘Sır almaya hazır mısın’ diye sordu. ‘Eşin evden gitsin, öyle arayacağım’ dedi.

Deniz:

‘Sırrı öğrenmek için ne verirsin?’ diye sordu. Dedim ki ‘Herhalde beni sınamaya başladı.’ Ben de ‘Hakikat ilmini öğrenmek için ne gerekiyorsa veririm’ dedim. Dedi ki ‘Sana desem ki sevgilim olacaksın, karı-koca gibi olacağız.’ İlk şoku yaşadım. Sapıkça şeyler yazdı. Fantezilerini anlattı. Dedi ki ‘Sen buraya geleceksin, çırılçıplak olacaksın, bana oral seks yapacaksın, spermi yutacaksın, sonra da ‘Hocam bana ne içirdiniz, bunun tadı süt gibi’ diyeceksin.’ Böyle bir sapıklık! Eşimin ve çocuklarımın yüzüne bakamadım. O hafta dört kilo verdim.’

Deniz bu yazışmadan sonra tarikattan koptu.”

Yazının tamamı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.