Tarsus kendini il ilan etti, ilçe girişine ‘ilimize hoş geldiniz’ tabelası asıldı

İl sayısının 100'e çıkacağı yönündeki iddialarının ardından Tarsus Belediyesi, ilçe girişine "İlimize hoş geldiniz" tabelaları asıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz haftaki grup toplantısında gündeme getirdiği '100 il 1000 ilçe' projesine Ak Parti'nin de sıcak baktığı söyleniyor.

Gündem 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13 Haziran’da MHP TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” demişti. Bahçeli’nin açıklamasının ardından il olması beklenen ilçelere dair söylentiler yayılmaya başladı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “İl’le de Tarsus” başlığıyla Tarsus’un il olması için kampanya yapıyordu.

MHP’nin Seçim Beyannamesi’nde de olan ‘100 il 1000 ilçe’ vaadi, 400 bini aşan nüfusuyla 32 ilden kalabalık olan  Tarsus’un belediyesini de harekete geçirdi. Tarsus Belediyesi, ilçenin girişine “İlimize hoşgeldiniz” tabelası astı.

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan,  Tarsus’un hem coğrafi konumu hem de tarım ve turizmiyle önemli bir kent olduğunu ve ilçenin 400 bini geçen nüfusa sahip olduğunu hatırlatarak, Tarsus’un il olmayı hak ettiğini söyledi.

10Haber’e konuşan MHP kaynakları ise vaadlerini hükümetin kabul etmesi halinde gerçekleşebileceğini belirtirken Ak Parti kulislerinde 100 ile sıcak bakıldığına dair duyum aldıklarını aktardı.

Tarsus CHP İlçe Başkanı Ozan Varal ise Tarsus’un il olmayı ‘çoktan’ hak ettiğini belirtirken “Tarsus, medeniyetlerin doğdu nokta, tarihten beri merkez olan bir yer. Ancak Adana-Mersin’in arasına sıkışmış olması ve bu kentlerin siyasi sıkıştırmalarıyla il olamamış bir kent. Tarsus, Ak Parti iktidarında evlat muamelesi görmedi. Bir cezaevi bir de hastane yaptılar. Hastanede doktor, güvenlik yok. Tabelasının il olması, bir valisi olması dışında, niye hak ettiği desteğin verilmediğinin sorgulanması gerekiyor” dedi.

Bahçeli'nin 100 il önerisi karşılık buldu: AK Parti çalışmalara başladıBahçeli’nin 100 il önerisi karşılık buldu: AK Parti çalışmalara başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.