TAV Yönetim Kurulu Başkanı Şener’den Hatay Havalimanı yorumu: Pistin yeri yanlış

Depremlerde derin çatlak meydana gelen ve yardımların ulaşmasında aksaklıklara neden olan Hatay Havalimanı halen tartışılıyor. Konuya ilişkin konuşan havacılık ve inşaat sektörü firmalarından TAV Yönetim Kurulu Başkanvekili Sani Şener, pistin yerinin yanlış olduğunu belirtiyor.

Gündem 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinde Hatay Havalimanı’nın pistinde derin bir çatlak meydana gelmiş ve ulaştırılacak yardımlarda aksama yaşanmıştı. Çok tartışılan havalimanına ilişkin AFAD, 2 yıl önce Hatay için hazırladığı ‘İl Afet Risk Azaltma Planı’nda “Bölgedeki yağışlar sonucunda görece alçak konumda olan ovada su birikimleri gözlenmekte ve suların drenajında sorunlar yaşanabilmektedir” demişti.

Independent’tan Gökçen Tuncer’in haberine göre; havacılık ve inşaat sektörü firmalarından TAV Yönetim Kurulu Başkanvekili Sani Şener’e göre de su, AFAD’ı raporunda olduğu gibi Hatay Havalimanı için büyük problemdi. Pistin yerinin yanlış olduğunu söyleyen Şener, limanın yerinin özel idare tarafından seçildiğini de hatırlattı.

“Burası Amik Gölü üzerinde. Etrafında bir geçinimsizlik su perdesi var. O perdede depremde kırıklar oluşmuş. Su bastı. Su basınca pist yarıldı” diyen Şener, pistin tamiri için DHMİ’ye yardıma TAV’dan da bir ekip gönderildiğini söyledi. Havalimanının tamirine 8 Şubat’ta başlanmış ve 12 Şubat’ta tamamlanmıştı.

'Tüm koltuklar dolu' deniyordu: Meğer Hatay’a yolculu inişler durdurulmuş‘Tüm koltuklar dolu’ deniyordu: Meğer Hatay’a yolculu inişler durdurulmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.