Tecavüzü inkâr etti ama DNA’dan yakalandı

Beşiktaş'taki içkili bir mekânda çalışan kadına tecavüz eden işletme müdürü suçlamayı reddetti. Ancak DNA örnekleri uyuşunca tutuklandı. Kadın ifadesinde yaşadığı anları anlattı, kurtulmaya çalışırken sürünerek taksiye gittiğini söyledi.

Gündem 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde 33 yaşındaki Selvihan Z. ve 47 yaşındaki Mecit A. ünlü bir işletmede çalışıyordu. Mecit A. işletmenin müdürüydü ve Selvihan Z. de 24 kasım günü mesaideydi. İş yerinin kapanmasına yakın Selvihan Z. içkiyle sarhoş olunca Mecit A. da zayıf halini fırsat bilip ona tecavüz etti.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre; olayın ardından Selvihan Z. şikayetçi oldu. “Mecit A. bacaklarıma ve özel bölgeme dokunmaya başladı. Verdiği içkiyi içtikten sonra bunun içine ne koydunuz diye sordum. İstismara uğradığım sırada sürüne sürüne taksiye binmek için mücadele ettim” diye ifade verdi.

Şikâyetten sonra polis işletmenin kamera görüntülerine elkoydu. Dava dosyasına eklenen görüntülerde Selvihan Z.’nin mekânda oturduğu masadan tuvalete gitmek için kalktığı sırada ayakta duramadığı, önce işletmenin bir çalışanının yardım ettiği, ardından Mecit A.’nın genç kadını tuvalete götürdüğü görüldü. Görüntüye göre genç kadın tuvaletteyken tuvalete girip çıkan Mecit A. bir süre sonra elinde içki ile tuvalete girdi, bir süre kaldıktan sonra mağdur kadınla çıktı. Dışarı çıktığında ise kameranın kör noktasına gittiği belirlendi.

Mecit A. ise ifadesinde genç kadının işletmelerinde haftada bir yada iki kez çalıştığını, aralarında sadece işle ilgili konuştuklarını söyledi. Selvihan Z.’nin ‘çok fazla alkol kullandığını ve sapıttığını’ öne süren Mecit A. olay günü kapanış sırasında Selvihan’ın taksi bulamadığını, dışarıda istifra ettiğini personelinden duyduğunu ardından işletmeye gelip kendisini tuvalete kilitlediğini söyledi. Genç kadının kendisini orada öpmeye çalıştığını, ancak izin vermediğini belirten Mecit A. suçlamaları reddetti.

Genç kadından alınan DNA örnekleriyle şüpheliye ait örnekler uyuşunca Mecit A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık Mecit A. hakkında ‘Nitelikli Cinsel İstismar’ suçu kapsamında 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Putin'in eski eşinin villasına el koyan Fransa'ya Kremlin'den tepki: Özel mülke tecavüzPutin’in eski eşinin villasına el koyan Fransa’ya Kremlin’den tepki: Özel mülke tecavüz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.