Esenyurt’taki tekel cinayeti zanlısı Murat Özer tutuklandı: Konuşmak için gitmişler

Esenyurt'ta iki kişinin hayatını kaybettiği tekel bayisi baskını zanlılarından Murat Özer tutuklandı. Gözaltına alınan Tarık Özer ise ifadesinde, "Konuşmak için gittik. Ortam bir anda gerildi. İlk silahı onlar çekti" dedi.

Gündem 2 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye’yi ayağa kaldıran Esenyurt’taki tekel infazının tüm şüphelileri yakalandı. Şüphelilerin ilk ifadeleri, cinayeti işlerken sergiledikleri rahat tavırları aratmadı.

Esenyurt, Güzelyurt Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan tekel bayisinde cumartesi günü 00.15 sıralarında meydana gelen saldırıda, 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybederken 21 yaşındaki Yusuf Erzen ise ağır yaralanmıştı. Saldırının ardından yapılan çalışmalarda Murat Özer ve Servet Özer kısa sürede yakalandı. Saldırıyla ilgili aranan Tarık Özer ve Azat Özer de önceki gün yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Şüpheliler ile birlikte onlara kaçmalarında yardım ettiği öne sürülen 5 kişi de gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 9’a yükseldi. Şüphelilerin Cinayet Bürodaki işlemleri devam ediyor.

İlk olarak ayağından yaralı olarak gözaltına alınan şüphelilerden Murat Özer emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah geniş güvenlik önlemleri alınarak Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Murat Özer, savcılık ifadesinin ardından ‘Nitelikli kasten öldürme’ suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheli Özer, hakimlikçe tutuklandı.

Şiddetin merkezindeki operasyonu Emniyet Müdürü yorumladı: Çözüm getirmesi mümkün değilŞiddetin merkezindeki operasyonu Emniyet Müdürü yorumladı: Çözüm getirmesi mümkün değil

Gözaltına alınan 42 yaşındaki Tarık Özer’in poliste 1, 37 yaşındaki kardeşi Servet Özer’in  9, 39 yaşındaki Murat Özer’in ise 3 adet kaydının olduğu öğrenilirken 18 yaşındaki Azat Özer’in ise poliste kaydının olmadığı öğrenildi.

‘Alacağımız vardı ama bu çok önemli değildi’

Cinayet Büro Amirliğinde sorguları devam eden şüphelilerden olayda asıl silahı kullanan olduğu belirlenen Tarık Özer’in ilk sorgusunda  “600 bin liradan fazla alacağım vardı. Ancak biz çok varlıklıyız. Bu para çok önemli değildi. Daha önce başım belaya girmesin diye bundan çok daha fazla olan alacaklarımın üzerine çizgi çekmiştim” dediği belirtildi.

Sosyal medya üzerinde beni küçümseyen paylaşımlar yaptılar

“Ancak onlar sosyal medya üzerinden beni ve ailemi çevreme karşı küçük düşürücü ve rencide edici paylaşımlarda bulunmaya başladılar” diyen Tarık Özer’in “Oraya konuşmak için gittik. Amacımız işyerine baskın yapmak değildi. İçeri girince babalarını sorduk. Ortam bir anda gerildi. İlk silahı çekip eden onlardı. Daha önce de kardeşimi vurdukları için biz de kendimizi korumak için silahımızı çektik. Bir anda olay gerçekleşti. ” dediği kaydedildi.  Tarık Özer’in kullandığı silahın adına ruhsatlı olduğu öğrenildi.

Emniyet’in denetimleri devam ediyor

Öte yandan son günlerde sık sık asayiş olaylarıyla gündeme gelen ilçede İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün denetimleri devam ediyor. Olayın olduğu günün ardından başlayan denetimlere 2 binin üzerinde polis katılmıştı.

Denetimler sırasında durdurulan araçlar didik didik aranırken, araçlarda bulunan yolcularda tek tek arandı. Yapılan denetimler sırasında vatandaşlara Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı.

Saldırıya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı:

Tekel vahşeti bir tesadüf mü... Yoksa Esenyurt şiddetin yeni odağı mı?Tekel vahşeti bir tesadüf mü… Yoksa Esenyurt şiddetin yeni odağı mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.