Teksas değil İstanbul: Film sahnelerini aratmayan silahlı saldırılar

İstanbul'un Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde meydana gelen saldırılara ilişkin detaylar, akıllara Teksas filmlerini getirdi.

Gündem 8 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

2023 yılı itibariyle nüfusu 16 milyona dayanan İstanbul’da son günlerde ‘kanunsuzluğun, yasa dışı işlerin kol gezdiği’ Teksas filmlerini aratmayan silahlı saldırılar oluyor. Son haberler İstanbul’un Avcılar ve Esenyurt ilçelerinden geldi.

Avcılar’da Omar Şhabi isimli yabancı uyruklu bir kişi taksideyken başka bir otomobil yolunu kesti. İki kişinin bulunduğu aracın camından sarkan saldırgan taksiye doğru ateş açtı.

Taksi durdu ama saldırgan araçtan inerek ateş etmeye devam etti. Bunun üzerine taksi şoförü geri giderken saldırgan Şhabi’ye tabancayla bir kez daha ateş etti ve yaya olarak kaçtı. Diğer şüphelilerin içinde bulunduğu araç ise hızla olay yerinden uzaklaştı.

Kendini polis aracının önüne attı

Taksiden inen Şhabi kendisini gelen polis aracının önüne attı. Yaralı adam hastaneye kaldırılırken taksiye birden fazla mermi isabet ettiği belirlendi.

‘Sana 10 milyon ceza kestim, ben Can Dalton’

Esenyurt’ta ise motosiklet kasklı saldırganlar bir işyerine kurşun yağdırdı ve sonra gidip içeriyi kontrol ettiler. İşyerine sekiz mermi isabet ederken olayda yaralanan olmadı. Saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçtı.

İşyeri sahibi Onur Zorlu’nun polise verdiği ifadede bir kişinin kendisini arayarak ‘Sana 10 milyon ceza kestim. Ben Can Dalton’ dediğini söylediği öğrenildi.

Esenyurt’taki saldırının kameraya yansıyan görüntüleri.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.