Teleferik kazası: Mesut Kocagöz’ün tutukluluğuna itiraz reddedildi

Antalya'daki teleferik kazası soruşturması kapsamında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Gündem 19 Nisan 2024
Antalya'daki teleferik kazasında bir kişi öldü.

Antalya’da Tünektepe’ye yolcu taşıyan turistik amaçlı teleferiğin bir direği yıkılmış, kırılan direk bir kabine çarpıp tabanını parçalamıştı. Kabin düşmüş, içindekilerden Memiş Enes Gümüş ölürken ikisi çocuk yedi kişi de yaralanmıştı. Memiş Enes Gümüş 54 yaşındaydı, avukattı ve teleferiğe eşi ve iki oğluyla binmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç beş şüphelinin tutuklandığını duyurdu. Tutuklananlardan biri CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’dü. Tutuklanan bir diğer isim olan bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice ifadesinde seçim nedeniyle 150 kalem bakım işinden sadece 19’unun yapıldığını ileri sürmüştü.

Bölgeye araştırma heyeti gönderen CHP ise tutuklamanın siyasi nedenlerle yapıldığını savunuyor. Tutuklamayla ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Soma’dan İliç’e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir” dedi.

Dün Kocagöz’ün avukatı müvekkilinin serbest bırakılması için Antalya savcılığına itiraz başvurusu yaptı. Ancak 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi itirazı reddetti.

Teleferik kazasında ifadeler ortaya çıkıyor: Bakım seçim yüzünden ertelenmişTeleferik kazasında ifadeler ortaya çıkıyor: Bakım seçim yüzünden ertelenmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.