Teleferik kazasında 19 belediye çalışanı için soruşturma izni

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki 19 personel için mülkiye müfettişleri soruşturma istedi. İçişleri Bakanlığı hemen izin verdi ve Valilik dosyanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini açıkladı.

Gündem 21 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Antalya'daki teleferik kazasında çekilmiş bir kare.

Ramazan Bayramı tatilinde en çok tercih edilen illerden biri Antalya’ydı. Konyaaltı ilçesi de ziyaretçi akınına uğradı ve buradaki teleferik için vatandaşlar sıraya girdi. Ancak 12 Nisan akşam saatlerinde Tünektepe’ye yolcu taşıyan turistik amaçlı teleferiğin 5 No’lu direği yıkılıp kabinlerden birinin üstüne düştü. Kabindeki Memiş Enes Gümüş ölürken ikisi çocuk yedi kişi yaralandı. Memiş Enes Gümüş 54 yaşında avukattı ve teleferiğe eşi ve iki oğluyla binmişti. Onlar yaralı kurtuldu.

Kazayla ilgili soruşturmada aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu beş kişi tutuklandı, yedi kişi de gözaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili iddianame hazırladı ve 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 36 sayfalık iddianamede Tünektepe Teleferik İstasyonu’nda sistemin dokuz taşıyıcı direğinden 5 numaralı direğin orta noktasındaki flaşların bağlantılı bölümünden kopması sonucu yıkılarak 28 numaralı kabine çarptığı belirtildi.

Olayı savcılığın yanı sıra mülkiye müfettişleri de araştırdı. Müfettişler Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 19 çalışanının denetim ve gözetim vazifesinin ifasında ihmali olduğunu tespit etti. İçişleri Bakanlığı da onlar hakkında soruşturma izni verdi ve dosya Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Başsavcılığın dosyada belirtilen iddialar ve şüphelilerle ilgili inceleme ve araştırmaları da sürüyor.

Antalya Valiliği 17 Mayıs’ta “Antalya Konyaaltı ilçesi Tünektepe teleferik hattında 12.04.2024 tarihinde meydana gelen kaza ile ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan idari soruşturma ile görevlendirilen Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan tahkikat neticesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi görevlilerinden denetim ve gözetim vazifesinin ifasında ihmali görülen 19 şahıs hakkında 4483 sayılı yasanın 6. maddesi uyarınca soruşturma izni verilerek dosya Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir” açıklaması yaptı.

Teleferik kazasında iddianame tamam: 12 kişiye 27’şer yıla varan hapis istemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.